Αρχική Χωρίς κατηγορία Η Merck στηρίζει την εκπαίδευση για τη σχιστοσωμίαση

Η Merck στηρίζει την εκπαίδευση για τη σχιστοσωμίαση

από editor

Η Merck, μία από τις κορυφαίες εταιρείες καινοτόμων και ανώτατης ποιότητας προϊόντων υψηλής τεχνολογίας στο φαρμακευτικό κλάδο, τις βιοεπιστήμες και τα υλικά υψηλών επιδόσεων, μάχεται κατά της σχιστοσωμίασης στη Μοζαμβίκη.

Σήμερα στην Namaacha, μαζί με τον Volker Bouffier, Πρόεδρο του Γερμανικού Ομοσπονδιακού Συμβουλίου (Bundesrat), ο Kai Beckmann, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Merck, παρουσίασε στον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας της Μοζαμβίκης, Mouzinho Saide, 20.000 φυλλάδια με στόχο την εκπαίδευση των παιδιών σχετικά με τα αίτια της τροπικής παρασιτικής νόσου. Η συνεργασία αποτελεί μέρος του προγράμματος Δωρεάς Πραζικουαντέλης της Merck: Η Merck συνεργάζεται με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) για την καταπολέμηση της σχιστοσωμίασης στην Αφρική. Η συνεργασία αποτελεί μια κεντρική πρωτοβουλία της Merck, στο πλαίσιο της υπεύθυνης εταιρικής διακυβέρνησης, για τη βελτίωση της πρόσβασης στην υγεία του υπό-εξυπηρετούμενου πληθυσμού, σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος.

«Μαζί με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, θέλουμε να εξαλείψουμε τη σχιστοσωμίαση στην Αφρική. Συνεπώς, δεν προβαίνουμε απλά σε δωρεά δισκίων, αλλά ακολουθούμε μία ολιστική προσέγγιση», δήλωσε ο Beckmann. Από το 2007, η Merck έχει προμηθεύσει δωρεάν τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας με περισσότερα από 200 εκατομμύρια δισκία πραζικουαντέλης. Μέχρι στιγμής, αυτή η δωρεά κατέστησε δυνατή τη θεραπεία περίπου 54 εκατομμυρίων ασθενών. «Εκατομμύρια παιδιά υποφέρουν από αυτή την ύπουλη ασθένεια – και εδώ στη Μοζαμβίκη. Η νόσος τους τα εμποδίζει να μορφωθούν και αποδυναμώνει τη δυνητική ανάπτυξη της χώρας. Με το εκπαιδευτικό πρόγραμμά μας θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι λιγότερα παιδιά θα προσβληθούν από την ασθένεια. Θέλουμε να δώσουμε στα παιδιά νέες ευκαιρίες, προωθώντας ταυτόχρονα την οικονομική ανάπτυξη και καθιστώντας δυνατό ένα καλύτερο μέλλον», συνέχισε ο Beckmann. Μετά το Μαλάουι και τη Σενεγάλη, η Μοζαμβίκη είναι η τρίτη αφρικανική χώρα που επωφελείται από το πρόγραμμα εκπαίδευσης. Μέχρι στιγμής, η Merck έχει παράσχει σε σχολικές μονάδες συνολικά ένα εκατομμύριο φυλλάδια και 75.000 αφίσες. Το υλικό είναι διαθέσιμο στα Αγγλικά, τα Γαλλικά και τα Πορτογαλικά.

Η δωρεά παρουσιάστηκε στο Namaacha στα νότια της Μοζαμβίκης κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του Προέδρου Bouffier του Γερμανικού Ομοσπονδιακού Συμβουλίου στη Νότια Αφρική και τη Μοζαμβίκη, από τις 13 Μαρτίου έως τις 23 Μαρτίου. Ο Beckmann είναι μέρος μιας αντιπροσωπείας εκπροσώπων από το χώρο της επιστήμης και των επιχειρήσεων που συνοδεύει τον Bouffier. Ο Bouffier χαιρέτισε τη δέσμευση της Merck: «Η Merck έχει αναλάβει διάφορες πρωτοβουλίες στην Αφρική προκειμένου να βελτιωθεί η ποιότητα της τοπικής υγειονομικής περίθαλψης. Με τον τρόπο αυτό, η εταιρεία, με έδρα την Έσση (Hesse), δεν αναλαμβάνει ευθύνη απλώς στην εγχώρια αγορά της αλλά και όπου δραστηριοποιείται».

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Saide, ευχαρίστησε τη Merck για τη δωρεά «Από πλευράς επιβάρυνσης της νόσου και οικονομικών επιπτώσεων, η σχιστοσωμίαση θεωρείται μία από τις πιο καταστροφικές και παραμελημένες τροπικές νόσους. Η δέσμευση της Merck, όχι μόνο βοηθάει τα παιδιά που έχουν μολυνθεί, αλλά υποστηρίζει και το δημόσιο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης».

Η σχιστοσωμίαση είναι ευρέως διαδεδομένη στη Μοζαμβίκη: Σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΠΟΥ, περισσότεροι από 18 εκατομμύρια άνθρωποι – περίπου το 80% του συνολικού πληθυσμού – χρήζουν θεραπείας. Το 2009 και το 2010, η Merck παρείχε στον ΠΟΥ περισσότερα από 8,7 εκατομμύρια δισκία πραζικουαντέλης για τη

Από το 2011, σε συμφωνία με τον ΠΟΥ, η Νοτιοαφρικανική χώρα λαμβάνει δισκία από το Βρετανικό Υπουργείο Διεθνούς Ανάπτυξης (DFID). Η διανομή των δισκίων συντονίζεται από κοινού από τη Βρετανική Πρωτοβουλία για τον Έλεγχο της Σχιστοσωμίασης (Schistosomiasis Control Initiative/SCI) και το Υπουργείο Υγείας της Μοζαμβίκης. Ως μέλη της Παγκόσμιας Συμμαχίας ενάντια στη Σχιστοσωμίαση, οι Merck και SCI αναπτύσσουν σήμερα μία κοινή δράση για την καταπολέμηση της σχιστοσωμίασης στη Μοζαμβίκη μελλοντικά.

 

 

Σε συνεργασία με stogiatro.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει