Αρχική Χωρίς κατηγορία Ο Καθηγητής Νίκος Παπαδόπουλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Διεθνούς Οργανισμού Αλλεργιολογίας (WAO)

Ο Καθηγητής Νίκος Παπαδόπουλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Διεθνούς Οργανισμού Αλλεργιολογίας (WAO)

από editor

Ο Καθηγητής ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ στο Διοικητικό Συμβούλιο του Διεθνούς Οργανισμού Αλλεργιολογίας (WAO)

Μεγάλη διάκριση για την Ιατρική κοινότητα της Ελλάδας αποτελεί η εκλογή του Καθηγητή Νίκου Παπαδόπουλου ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Παγκόσμιου Οργανισμού Αλλεργιολογίας (WAO) και επικεφαλής της Επιτροπής Παιδικού Άσθματος. Το Διοικητικό Συμβούλιο του WAO για το 2023-2024 συναντήθηκε για πρώτη φορά στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στο πλαίσιο του WAO 2023 Pan-Arab Allergy Meeting που έγινε από τις 27-29 Ιανουαρίου.

Ο Νίκος Παπαδόπουλος είναι Καθηγητής Αλλεργιολογίας και Παιδιατρικής Αλλεργιολογίας, υπεύθυνος της Μονάδας Αλλεργιολογίας της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών ενώ είναι Επίτιμος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ και στο OPRI της Σιγκαπούρης. Έκανε τις ιατρικές του σπουδές και την ειδικότητά του στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και μεταπτυχιακές σπουδές στη Μεγάλη Βρετανία. Έχει επιβλέψει περισσότερα από 20 διδακτορικά, ενώ έχει οργανώσει περισσότερες από 100 εκπαιδευτικές εκδηλώσεις και έχει εκπαιδεύσει δεκάδες γιατρούς και ερευνητές στην κλινική και το εργαστήριο.

Έχει λάβει πολλά διεθνή βραβεία, μεταξύ άλλων, το Βραβείο EAACI Clemens von Pirquet (2019), το βραβείο PhARF (2010), το Διεθνές Βραβείο Klosterfrau (2003) και το Βραβείο ERS για την Παιδιατρική Αναπνευστική Έρευνα στην Ευρώπη (2004). Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 500 εργασίες, λαμβάνοντας περισσότερες από 50.000 αναφορές και δείκτη Η > 100.

Έχει ηγηθεί πολλών Ευρωπαϊκών ερευνητικών προγραμμάτων από το 5ο Πρόγραμμα πλαίσιο έως και σήμερα (Ορίζοντας Ευρώπη, 2022) ενώ έχει υπηρετήσει ενεργά σε πολλές διεθνείς εταιρείες, με πιο σημαντικές την εκλογή του ως Πρόεδρος στην Ευρωπαϊκή Ακαδημία Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας (EAACI) για τη διετία 2013-2015 και στο Respiratory Effectiveness Group για το 2018-2020.

Αυτό το διάστημα διερευνά τον ρόλο του αναπνευστικού μεταγενώματος στο άσθμα, δοκιμάζει νέες παρεμβάσεις στην αλλεργία στο γάλα και στους ξηρούς καρπούς, αξιολογεί πιθανές παρεμβάσεις σχετικά με τη ρύπανση του αέρα σε εσωτερικούς χώρους, ενώ ηγείται της Δεξαμενής Σκέψης PeARL (Παιδιατρικό Άσθμα στην Πραγματική Ζωή), που στοχεύει στη βελτιστοποίηση της διαχείρισης του παιδιατρικού άσθματος παγκοσμίως.

Σχετικά με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Αλλεργιολογίας

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Αλλεργιολογίας (WAO) είναι μια διεθνής συνομοσπονδία της οποίας τα μέλη είναι 109 εθνικές και περιφερειακές Εταιρείες Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας από όλο τον κόσμο. Συνεργαζόμενος με τις οργανώσεις-μέλη του, ο WAO παρέχει εκπαιδευτικά προγράμματα, συμπόσια και διαλέξεις σε σχεδόν 100 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Μονάδα Αλλεργιολογίας Παίδων, Β’ Παιδιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών

Ρένα Στεργίου

ngpoffice@allergy.gr

Tel: + 30 210 7776964

Μπορεί επίσης να σας αρέσει