Αρχική Χωρίς κατηγορία Διεξαγωγή κλινικών μελετών στην Ελλάδα

Διεξαγωγή κλινικών μελετών στην Ελλάδα

από admin

«Κάθε πρωτοβουλία που συνεισφέρει στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας είναι επιβεβλημένη. Εάν επιπλέον, συνδυάζει  νέες τεχνολογίες, εκπαίδευση, παραγωγή καινοτόμων προϊόντων, τότε μπορούμε να μιλήσουμε για μια σημαντική επένδυση , για μια ελπιδοφόρα προσπάθεια» επεσήμανε στην ομιλία του ο υπουργός Υγείας κ. Χρήστος Κίττας, κατά την διάρκεια συσκέψεως που πραγματοποιήθηκε  στις  13 Ιουνίου, στο υπουργείο Υγείας με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Φόρουμ του ΕΒΕΑ (EPhForT) κ. Διονύσιο Φιλιώτη, αναγνωρίζοντας την δυναμική της κλινικής έρευνας .

Η κλινική έρευνα,  είναι ιδιαίτερα σημαντική επένδυση, τα οφέλη της οποίας είναι πολυσήμαντα, καθώς εξασφαλίζει  :

  1. ταχεία πρόσβαση των ασθενών σε νέες θεραπείες,
  2. ενισχύει την εθνική οικονομία  απο εισροή σημαντικών κεφαλαίων,
  3. εισάγει ερευνητική τεχνογνωσία και
  4. προσφέρει νέες θέσεις εργασίας με την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού σε εξειδικευμένους τομείς.

Ο  πρόεδρος του EPhForT κ. Διονύσιος Φιλιώτης, δήλωσε ότι:

«Δεν ζητούνται, ούτε χρειάζονται κίνητρα. Χρειάζονται μόνο η πολιτική βούληση και η άρση αντικινήτρων».

Το σύνολο των πολιτειακών παραγόντων δεσμεύτηκαν να στηρίξουν   κατά προτεραιότητα  την  υλοποίηση της εν λόγω πρότασης.

Το ΕPhForT {«ΕΒΕΑ Pharmaceutical Forum Team»} είναι ένα forum, που έχει ιδρυθεί στο ΕΒΕΑ, με στόχο  να καταστεί η χώρα κέντρο πρώτης επιλογής κλινικής έρευνας διεθνώς και επιπρόσθετα της ανάπτυξης της παραγωγής φαρμάκων για τη διεθνή αγορά σε παραγωγικές μονάδες εγκατεστημένες στην Ελλάδα..

Στη συνάντηση παρευρέθησαν επίσης, ο κος Ιωάννης Τούντας Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, ο κος Αντώνης Δημόπουλος Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο κος Κυριάκος Σουλιώτης Αντιπρόεδρος ΕΟΠΥΥ & μέλος της ΕΕΔ, ο κος Χάρης Λαμπρόπουλος Γενικός Γραμματέας του EPhForT, ο κος Ιωάννης Βλόντζος Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), ο κος Ευάγγελος Δροσινός Γενικός Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Ιατρικής Έρευνας (EMRI), ο κος Ιωάννης Χονδρέλης Διευθυντής Κλινικών Ερευνών του EMRI και η κα Ευτυχία Σμπαρούνη Νομικός Σύμβουλος του EPhForT.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει