Αρχική Επαγγελματικά Ο ΙΣΑ ζητά να ξεκινήσει διάλογος για την οικοδόμηση ενός σύγχρονου συστήματος ΠΦΥ, με ελεύθερη επιλογή ιατρού από όλους τους ασθενείς

Ο ΙΣΑ ζητά να ξεκινήσει διάλογος για την οικοδόμηση ενός σύγχρονου συστήματος ΠΦΥ, με ελεύθερη επιλογή ιατρού από όλους τους ασθενείς

από editor

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών με αφορμή όσα ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Υγείας, για το νέο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας τονίζει ότι πάγια θέση του ΙΣΑ είναι η ελεύθερη επιλογή ιατρού από τον ασθενή και η συμμετοχή όλων των ιατρών, με αμοιβή κατά πράξη και περίπτωση και χωρίς υποχρεωτικό σύστημα παραπομπών (gatekeeping).

Ο εξειδικευμένος ιατρός είναι βασικός πυλώνας ενός σύγχρονου συστήματος ΠΦΥ. Σε όσα συστήματα έχει εφαρμοστεί το gatekeeping έχουν αποτύχει παταγωδώς.

Η χώρα μας διαθέτει υψηλά εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό που θα συνεχίσει να οδηγείται στη μετανάστευση και να στηρίζει τα συστήματα υγείας των υπολοίπων χωρών, την ώρα που ο Έλληνας ασθενής θα στερείται υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας.

Σημειώνεται ότι το προεδρείο του ΙΣΑ επικοινώνησε με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, η οποία δεσμεύθηκε ότι θα ξεκινήσει διάλογος με τον ιατρικό κόσμο για την οικοδόμηση ενός σύγχρονου και αξιόπιστου συστήματος ΠΦΥ.

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΣΑ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει