Αρχική Επαγγελματικά Στη διημερίδα Ιπποκρατικής Ιατρικής και στη τελετή απόδοσης του Όρκου του Ιπποκράτη στην ΚΩ ο Πρόεδρος του ΙΣΑ, Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών Γ. Πατούλης

Στη διημερίδα Ιπποκρατικής Ιατρικής και στη τελετή απόδοσης του Όρκου του Ιπποκράτη στην ΚΩ ο Πρόεδρος του ΙΣΑ, Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών Γ. Πατούλης

από editor
Γιώργος Πατούλης: «Ορκωμοσία των αρίστων γιατρών του κόσμου στο Αρχαίο Ασκληπιείο της Κω επιδιώκουμε να γίνει ένα παγκόσμιο ετήσιο γεγονός»

Στην διημερίδα Ιπποκρατικής Ιατρικής και τελετής απόδοσης του Όρκου του Ιπποκράτη από τους πρωτεύσαντες των Ιατρικών Σχολών στην Κω παραβρέθηκε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών κ. Γιώργος Πατούλης.
Την τελετή διοργάνωσε το Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα της Κω παρουσία Πρόεδρων των Ιατρικών Σχολών της χώρας και των Πρόεδρων των Συλλόγων Ιατρών της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ομογένειας. Ο κ. Γ.Πατούλης συνεχάρη για την εμβληματική εκδήλωση στην γενέτειρα της Ιατρικής του κόσμου, την Κω, το Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα, το οποίο «με σεβασμό και με συνέπεια διαδίδει το έργο και την φιλοσοφία του Έλληνα πατέρα της Ιατρικής». Ένα όραμα το οποίο, όπως είπε, μοιράζεται με το Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα, το Παγκόσμιο Ιπποκράτειο Ινστιτούτου Ιατρών. Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ ευχήθηκε άριστη σταδιοδρομία στους πρωτεύσαντες αποφοίτους των Ιατρικών σχολών, τονίζοντας την διαχρονικότητα των αξιών του Όρκου του Ιπποκράτη:

«Αγαπητοί απόφοιτοι ιατροί», είπε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Περιφερειάρχης Αττικής απευθυνόμενος στους αριστεύσαντες, «η παρουσία σας εδώ τιμά την αξία της Αριστείας, της τελειοποίησης της επιστημονικής ιατρικής γνώσης και πρακτικής, αυτό που ο ίδιος ο Πατέρας της Ιατρικής στα συγγράμματα του υπογραμμίζει, ζητώντας από τους γιατρούς να τελειοποιούνται από την διαρκή μάθηση.
O στόχος και το όραμα είναι να διευρυνθεί ο κύκλος των αριστούχων ιατρών που σήμερα ορκίζονται στον όρκο του Ιπποκράτη, με τους αριστούχους των μεγαλύτερων ξένων πανεπιστημίωνΝα γίνει η Ορκωμοσία εδώ στο Ασκληπιείο της Κω ένα παγκόσμιο ετήσιο γεγονός και να αποτελεί κίνητρο διεθνώς για τους νεαρούς φοιτητές και τις μεγαλύτερες Ιατρικές Σχολέςη ορκωμοσία των αρίστων γιατρών του κόσμου».

Ο κύριος Γ.Πατούλης ανέφερε ότι με την καθοριστική συμβολή του Διεθνούς Ιπποκράτειου Ιδρύματος, το Παγκόσμιο Ιπποκράτειο Ινστιτούτο Ιατρών, εδώ και τρία χρόνια (πριν η πανδημία χτυπήσει), επέτυχε να “ανοίξει την αυλαία” με την αναπαράσταση του όρκου του Ιπποκράτη από πρόεδρους Ιατρικών συλλόγων του κόσμου και διακεκριμένους επιστήμονες, επ’ ευκαιρία των ετήσιων Διεθνών Συνεδρίων και ημερίδων για τον Τουρισμό Υγείας.

Ο Γ.Πατούλης ευχαρίστησε προσωπικά τον Πρόεδρο του Διεθνούς Ιπποκράτειου Ιδρύματος, πρώην υπουργό Αριστοτέλη Παυλίδη, «για το φλογερό πάθος με το οποίο υπηρετεί την διάδοση του Ιπποκρατικού Πνεύματος και την ανάδειξη του Διεθνούς Ιπποκράτειου Ιδρύματος σε ένα από τα μοναδικά μνημεία κληρονομιάς του κόσμου και των απανταχού ιατρών», καθώς και τον αντιπρόεδρο καθηγητή Στέφανο Γερουλάνο, ο οποίος προωθεί και δια βίου εργάζεται για «την περίτρανη θέση που αξίζει στο παγκόσμιο στερέωμα η προβολή της Ιατρικής Γνωστικής και Πολιτιστικής μας κληρονομιάς».

Στην διημερίδα συμμετείχαν ο Γ. Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας Γ. Χρυσουλάκης, ο εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γ. Χατζημάρκου Γ. Καμπάνης (αντιπρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Κω), Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κωου καί Νισύρου, υπέρτιμος και έξαρχος Κυκλάδων Νήσων, κ. Ναθαναήλ, ο Δήμαρχος της Κω Θ. Νικηταράς, οι Πρόεδροι των Ιατρικών Σχολών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Ν. Αρκαδόπουλος, του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Ν. Παπαβραμίδη, της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Α. Γιαννούκας, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Α. Τσαρουχά, της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Α. Μπατιστάτου, της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης Γ. Κοχιαδάκης, της Ιατρικής σχολής Πανεπιστημίου Πατρών Π. Μέγας, του European University of Cyprus E. Johnson και ο Πρόεδρος του ΠΙΣ Α. Εξαδάκτυλος και του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου Π. Αγαθαγγέλου και οι Πρόεδροι των Συλλόγων Ελλήνων Ιατρών Νέας Υόρκης, Π. Μανώλας, Αυστραλίας, Μ. Πιρπιρής και της Μεγάλης Βρετανίας, Α. Αγγελοπούλου.

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΣΑ

 

Πηγή: https://www.isathens.gr/syndikal/10168-diimerida-ippokratikis-iatrikis-10-2021.html

Μπορεί επίσης να σας αρέσει