Αρχική Επαγγελματικά Φορολογικές Υποχρεώσεις Σεπτεμβρίου 2021

Φορολογικές Υποχρεώσεις Σεπτεμβρίου 2021

από editor
  • Έως 10/9, η υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων του άρθ. 3 του Κ.Φ.Ε. (εκτός αυτών που συμμετέχουν σε νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες που τηρούν απλογραφικά βιβλία), φορολογικού έτους Επισημαίνεται ότι ο φορολογούμενος που έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του υποχρεούται να δηλώνει όλα τα εισοδήματά του, τα οποία φορολογούνται με οποιοδήποτε τρόπο ή απαλλάσσονται. Επίσης δηλώνει τα αυτοτελώς φορολογούμενα εισοδήματα, τον παρακρατηθέντα ή αποδοθέντα φόρο. Η προθεσμία καταβολής της 1ης και 2ης δόσης είναι μέχρι 17/9.
  • Έως 15/9, η υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων που συμμετέχουν σε νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες που τηρούν απλογραφικά βιβλία, φορολογικού έτους 2020
  • Έως 30/09, η ηλεκτρονική υποβολή και η καταβολή μέσω Πιστωτικού Ιδρύματος, (Τράπεζες-ΕΛ.ΤΑ.), της προσωρινής δήλωσης, του Φ.Μ.Υ. του προσωπικού μας που παρακρατήθηκε, (εφόσον παρακρατήθηκε), το μήνα Ιούλιο 2021.
  • Έως 30/09 η ηλεκτρονική υποβολή και η καταβολή μέσω Πιστωτικού Ιδρύματος, (Τράπεζες, ΕΛ.ΤΑ.), της προσωρινής δήλωσης του Φόρου Αμοιβών Λοιπών Τρίτων που παρακρατήθηκε, (εφόσον παρακρατήθηκε), το μήνα Ιούλιο 2021.
  • Έως 30/09 η χειρόγραφη υποβολή στις Δ.Ο.Υ. και η καταβολή μέσω Πιστωτικού Ιδρύματος, (Τράπεζες, ΕΛ.ΤΑ.), της Δήλωσης του Χαρτοσήμου Αμοιβών Λοιπών Τρίτων που παρακρατήθηκε, (εφόσον παρακρατήθηκε), τον μήνα Ιούλιο 2021.
  • Έως 30/09 η καταβολή των εισφορών  Ι.Κ.Α. μηνός Αυγούστου
  • Έως  30/09  η ηλεκτρονική υποβολή Α.Π.Δ. μηνός  Αυγούστου 2021.
  • Έως 30/09 αποζημίωση ν.2112/20 λόγω απολύσεως μισθωτών, υποβολή και απόδοση παρακράτηθέντος φόρου μηνός Ιουλίου 2021.

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

  1. Ηλεκτρονική Υποβολή μέσω Συστήματος «Εργάνη» του «Ενιαίου Εντύπου Αναγγελίας πρόσληψης», (Ε3-Ε4), μέχρι την ίδια μέρα της πρόσληψης και πάντως οπωσδήποτε πριν την ανάληψη  της εργασίας.
  2. Ηλεκτρονική Υποβολή  της γνωστοποίησης των όρων μερικής απασχόλησης, (Ε9), των νέο-προσληφθέντων μέσα σε 8 ημερολογιακές ημέρες από την πρόσληψη.

Πηγή: https://europalso.gr/news/logistika-forologika-asfalistika/forologikes-ypochreoseis-septevrios-2021/

Μπορεί επίσης να σας αρέσει