Αρχική Επαγγελματικά Έρχονται 760 προσλήψεις στο ΕΣΥ και τρία νομοσχέδια

Έρχονται 760 προσλήψεις στο ΕΣΥ και τρία νομοσχέδια

από admin

Την ανάγκη να σταθεροποιηθεί αλλά και να ηθικοποιηθεί το σύστημα στην υγεία επανέλαβε για ακόμη μία φορά ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, μετά το τέλος της ευρείας σύσκεψης της Πέμπτης, για την επάρκεια σε αίμα και την ελονοσία, ανακοινώνοντας, πως έχουν προκηρυχθεί 760 θέσεις στο ΕΣΥ.

Γνωρίζουμε ότι το νούμερο αυτό δεν είναι μεγάλο, τόνισε, αλλά οπωσδήποτε είναι μία τόνωση μετά από έξι χρόνια μνημονιακών πολιτικών και ύφεσης στην υγεία.

Υπάρχει μια καθυστέρηση με τη διαδικασία των προσλήψεων, συνέχισε, αλλά πιέζουμε να προχωρήσει πιο γρήγορα για να καλυφθούν τα κενά που είχαν δημιουργηθεί σωρευτικά τα τελευταία 5-6 χρόνια.

Ο υπουργός Υγείας, υπογράμμισε ακόμη, ότι εντός των επόμενων μηνών – και πάντως σίγουρα μέχρι τέλος του έτους- θα κατατεθούν τρία νομοσχέδια. Συγκεκριμένα, για τηνΨυχιατρική Μεταρρύθμιση – το οποίο βρίσκεται ήδη στην Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή της Βουλής, για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και για τις προμήθειες του ΕΣΥ.

Τέλος εντός του Σεπτεμβρίου, ετοιμάζεται και το σχέδιο για το φάρμακο, και για το οποίο θα προηγηθεί διαβούλευση με τους εκπροσώπους της φαρμακοβιομηχανίας.

Πηγή

Μπορεί επίσης να σας αρέσει