Αρχική Επαγγελματικά IΣΑ: Πρόστιμα και κυρώσεις σε όσους φορείς ΠΦΥ λειτουργούν χωρίς άδεια

IΣΑ: Πρόστιμα και κυρώσεις σε όσους φορείς ΠΦΥ λειτουργούν χωρίς άδεια

από admin

Τα μέλη του που δεν έχουν εναρμονιστεί με τις σχετικές διατάξεις και αφορούν στην κατά νόμο αδειοδότηση των φορέων ΠΦΥ καλεί ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας, θυμίζοντας, πως θα επιβληθούν πρόστιμα και διοικητικές κυρώσεις σε φορείς ΠΦΥ που λειτουργούν χωρίς άδεια λειτουργίας.

Αφορμή για την υπενθύμιση αυτή, αποτελεί ο έκτακτος έλεγχος που πραγματοποιήθηκε από την αρμόδια τριμελή επιτροπή του ΙΣΑ στις εγκαταστάσεις φορέα ΠΦΥ, όπου διαπιστώθηκε η λειτουργία του συγκεκριμένου φορέα χωρίς να έχει υποβληθεί η σχετική αίτηση για τη χορήγηση βεβαίωσης νομίμου λειτουργίας ιδιωτικού ιατρείου, παρότι ο συγκεκριμένος φορέας ΠΦΥ είχε ενημερωθεί κατ’ επανάληψη να συμμορφωθεί με τις κείμενες διατάξεις.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εφαρμόζοντας τις διατάξεις του άρθρου 17 παρ. 1 του Π.Δ. 84/2001, ως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, σύμφωνα με την οποία «ιδιωτικοί φορείς ΠΦΥ που λειτουργούν χωρίς να έχουν λάβει νόμιμη άδεια λειτουργίας,… κλείνονται αμέσως με απόφαση του οικείου Ιατρικού Συλλόγου, η οποία εκτελείται από την αστυνομική αρχή μετά από γνωστοποίηση της στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Οι παραβάτες τιμωρούνται και με πρόστιμο ύψους 73.367,57 ευρώ.», επέβαλε σύμφωνα με τα ανωτέρω αναφερθέντα, πρόστιμο και όλες τις λοιπές διοικητικές κυρώσεις στον συγκεκριμένο φορέα ΠΦΥ.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει