Αρχική Εκλαϊκευμένα 120 χρόνια από τον θάνατο του Παστέρ – Εκδήλωση του Ομίλου Φίλων του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ

120 χρόνια από τον θάνατο του Παστέρ – Εκδήλωση του Ομίλου Φίλων του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ

από admin

Ο Όμιλος Φίλων του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ, σε συνεργασία με την Διοίκηση του Ινστιτούτου και με αφορμή την συμπλήρωση 120 χρόνων από τον θάνατο του Louis Pasteur, διοργανώνει εκδήλωση την Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 18:30, με θέμα: Ο ρόλος της Έρευνας στην Ανάπτυξη και την Διεθνή Συνεργασία: Το παράδειγμα των Ινστιτούτων Παστέρ.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στην Ανατολική πτέρυγα του Μεγάρου της Ακαδημίας Αθηνών και τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε του Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου.

Η εκδήλωση αποσκοπεί στην ανάδειξη της ζωντανής κληρονομιάς του Pasteur, την προβολή του έργου του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ, που φέτος συμπλήρωσε 95 έτη προσφοράς στην Έρευνα, την Εκπαίδευση και την Δημόσια Υγεία και την ανάδειξη του ρόλου της Έρευνας και των Ελλήνων Ερευνητών στην ανάπτυξη της χώρας μας.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει ομιλίες, αφενός για το έργο και την προσωπικότητα του Louis Pasteur αφετέρου για το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ την διαδρομή του, το έργο του και το ρόλο του ως μέλος του Διεθνούς Δικτύου των Ινστιτούτων Παστέρ.

Το επιστημονικό μέρος του προγράμματος θα ανοίξει, ο Δρ Γεώργιος Κόλλιας Ακαδημαϊκός, ενώ θα μιλήσουν η Δρ. Ρεββέκα Μάτσα Διευθύντρια Ερευνών του ΕΙΠ, και ο Καθηγητής Σωκράτης Τζάρτος, Συνεργαζόμενος Ερευνητής του ΕΙΠ.

Άγνωστες πλευρές της προσωπικότητας και του έργου του Louis Pasteur, θα φωτίσουν ο κος Πάνος Ζουμπούλης Οινολόγος και κυρία Ίριδα Κρητικού, Ιστορικός Τέχνης – Επιμελήτρια.

Η καλλιτεχνική νότα της βραδιάς, θα έχει την σφραγίδα της Υψιφώνου κυρίας Βιβιάννας Γιαννάκη και του σολίστα στο πιάνο κου Μάριου Καζά, σε άριες και κομμάτια κλασσικού ρεπερτορίου

Ο Όμιλος Φίλων είναι Σωματείο μη Κερδοσκοπικό, που από την ίδρυσή του το 1990 έως σήμερα, συνεπικουρεί και υποστηρίζει το Επιστημονικό και Κοινωνικό Έργο του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ, από τα αρχαιότερα μέλη του Διεθνούς Δικτύου Ινστιτούτων Παστέρ, που προάγει αξίες διαχρονικές, όπως η Ελληνογαλλική φιλία, η ευρωπαϊκή και διεθνής επιστημονική συνεργασία και η αλληλεγγύη.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει