Αρχική Επαγγελματικά 1η συνεδρίαση τομέα ιατρικού τουρισμού του ΠΙΣ

1η συνεδρίαση τομέα ιατρικού τουρισμού του ΠΙΣ

από admin

Πραγματοποιήθηκε η 1η συνεδρίαση τομέα ιατρικού τουρισμού του ΠΙΣ7_10_2016-1i-synedriasi-tomea-iatrikou-tourismou-pis

Η 1η Συνεδρίαση του Τομέα Ιατρικού Τουρισμού του Ινστιτούτου Επιστημονικών Ερευνών του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου πραγματοποιήθηκε σήμερα 7 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 12:00 μ.μ., κατόπιν πρωτοβουλίας του Προέδρου του Τομέα Ιατρικού Τουρισμού κ. Γεωργίου Πατούλη. Τιμητική ήταν και η παρουσία του   Προέδρου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, κ. Μιχαήλ Βλασταράκου.

Στην 1η Συνεδρίαση του Τομέα που διεξήχθη, εξετάστηκαν θέματα που αφορούν τις βέλτιστες πρακτικές που εφαρμόζονται στις χώρες που έχουν ήδη αναπτύξει τον τομέα του ιατρικού τουρισμού, το νομικό πλαίσιο που διέπει τον συγκεκριμένο τομέα, καθώς και οι κινήσεις που έχουν συντελεστεί μέχρι σήμερα προς αυτή την κατεύθυνση.

Παράλληλα, τονίστηκε ότι στόχος της Επιτροπής είναι η καλλιέργεια της εξωστρέφειας των Ελλήνων ιατρών, η έμφαση στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, η επένδυση στην Καινοτομία και το σωστό Marketing, η δημιουργία Ιατρικού Τουρισμού Επιλογής (ΜΗΝ & Β’/Γ’ βάθμιες μονάδες), καθώς και Ιατρικού Τουρισμού Ανάγκης (Πρωτοβάθμιες Υπηρεσίες Υγείας). Ταυτόχρονα, παρουσιάστηκαν και τα επόμενα βήματα της Επιτροπής που προσανατολίζεται στη στήριξη συλλογικών φορέων που επενδύουν στον Ιατρικό Τουρισμό, στην προβολή των προτύπων διασφάλισης της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών, στις διεθνείς συνεργασίες αλλά και την οικονομική διευκόλυνση μέσα από προγράμματα χρηματοδότησης όπως το ΕΣΠΑ αποβλέποντας στην ανάπτυξη του Ιατρικού Τουρισμού.

Ο Πρόεδρος του Τομέα Ιατρικού Τουρισμού κ. Γεώργιος Πατούλης τόνισε: «Ο Ιατρικός Τουρισμός μπορεί να γίνει πόλος προσέλκυσης της διεθνούς και ευρωπαϊκής ιατρικής κοινότητας και επισκεπτών, δημιουργώντας προϋποθέσεις για την ενίσχυση της οικονομίας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, ενώ η ανάπτυξή του θα συμπαρασύρει και άλλους τομείς της ελληνικής οικονομίας. Στόχος μας είναι ο εμπλουτισμός του επιπέδου των προσφερόμενων υπηρεσιών, η ποιοτική βελτίωση του εγχώριου τουριστικού προϊόντος, η χρήση αποτελεσματικών μηχανισμών προβολής για τη γνωστοποίηση των δομών και των παροχών, η στελέχωσή των δομών με εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, κατάλληλα εκπαιδευμένο και η εύρεση πόρων, που θα ενισχύσουν το δομικό αυτό πλαίσιο».

Κλείνοντας, επεσήμανε τον ιδιαίτερο ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης λέγοντας: «Οι ΟΤΑ αποτελούν κεντρικό πυλώνα εισροής επενδυτικών κεφαλαίων και ανάπτυξης των δομών ιατρικού τουρισμού σε κάθε τοπική κοινωνία».

Η Επιτροπή του Τομέα Ιατρικού Τουρισμού του ΠΙΣ θα συγκαλείται σε τακτά χρονικά διαστήματα, ενώ προετοιμάζεται και η διεξαγωγή μεγάλης Επιστημονικής Ημερίδας στην οποία θα αποτυπώνονται όλες οι απόψεις πάνω στον Ιατρικό Τουρισμό.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ι.Σ.Α.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει