Αρχική Φορολογικά Φορολογικές Υποχρεώσεις Φεβρουαρίου 2015

Φορολογικές Υποχρεώσεις Φεβρουαρίου 2015

από admin
ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΜΗΝΟΣ : ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015
ΗΜ/ΝΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ
  Διόρθωση στοιχείων Ε9

Οι μεταβολές στο Ε9 έτους 2014, μπορούν να γίνουν εμπρόθεσμα μέσω taxis έως και την 31/3/2015.
Οι μεταβολές στο Ε9 έτους 2015, μπορούν να γίνουν εμπρόθεσμα μέσω taxisεντός ενός μήνα από την ημερομηνία μεταβολής.

26/2 Δήλωση  intrastat

Αν η επιχείρησή σας , ανεξαρτήτου κατηγορίας τήρησης λογιστικών βιβλίων, κατά τον προηγούμενο μήνα, πραγματοποίησε ενδοκοινοτικές συναλλαγές (εκτός υπηρεσιών), πρέπει να καταθέσετε δήλωση intrastat.

Η υποβολή της δήλωσης γίνεται με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου στη διεύθυνση ΕΣΥΕ.

27/2 Καταβολή ασφαλιστικών εισφορών ΙΚΑ

Καταβάλλονται οι ασφαλιστικές εισφορές ΙΚΑ, κλπ ταμείων μισθολογικής περιόδου προηγούμενου μήνα, καθώς και οι εισφορές Δώρου Χριστουγέννων που καταβλήθηκαν τον Δεκέμβριο του προηγούμενου έτους.

28/2 Δήλωση ανακεφαλαιωτικού πίνακα (listing)

Αν η επιχείρησή σας , ανεξαρτήτου κατηγορίας τήρησης λογιστικών βιβλίων, κατά τον προηγούμενο μήνα, πραγματοποίησε ενδοκοινοτικές αποκτήσεις και παραδόσεις αγαθών, καθώς και παρεχόμενων υπηρεσιών και λήψης υπηρεσιών, πρέπει να καταθέσετε ανακεφαλαιωτικό πίνακα.

28/2 Αν η επιχείρησή σας, κατά το προηγούμενο έτος απασχόλησε έμμισθο ή ημερομίσθιο προσωπικό, πρέπει να υποβάλλετε μέσω ΕΡΓΑΝΗ το έντυπο Ε11, το οποίο αφορά την κοινοποίηση χρήσης κανονικής άδειας εργαζομένων.
28/2 Υποβολή ΑΠΔ σε ΙΚΑ

Αν η επιχείρησή σας, κατά τον προηγούμενο μήνα απασχόλησε έμμισθο ή ημερομίσθιο προσωπικό, πρέπει να υποβάλλετε στο ΙΚΑ  ΑΠΔ περιόδου προηγούμενου μήνα.

2/3 Υποβολή προσωρινής δήλωσης

Υποβολή προσωρινής δήλωσης του Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών και Εισφοράς Κοινωνικής Αλληλεγγύης, καθώς και του  Φόρου Ελευθέριων Επαγγελμάτων  που παρακρατήθηκε, τον προ- προηγούμενο μήνα.

 

Επίσημες Αργίες μηνός Φεβρουαρίου

23/2 Καθαρά Δευτέρα – Αργία κατ’ έθιμο
   

 

 

 

Επισημάνσεις μας – Ενημερώσεις

  • Δικαιώματα (royalties). Φόρος πνευματικών δικαιωμάτων. Οι επιχειρήσεις, που λαμβάνουν τιμολόγια για παροχή υπηρεσιών  από οίκους τους εξωτερικού, επί του αναγραφόμενου ποσού θα πρέπει να καταβάλουν φόρο πνευματικών δικαιωμάτων. Για περισσότερα πατήστε εδώ
  • Οn line  ενημέρωση ενσήμων. Πλέον ο ασφαλισμένος, μπορεί να ενημερωθεί με ηλεκτρονικό τρόπο για τον αριθμό ενσήμων ασφάλισης του. Για περισσότερα πατήστε εδώ.
  •  Οn line ανανέωση κάρτας ανεργίας ΟΑΕΔ. Πλέον η κάρτα ανεργίας ανανεώνεται  μέσω internet. Για περισσότεραπατήστε εδώ.

 

Η παρούσα ενημέρωση αφορά τις υποχρεώσεις που έχει το λογιστήριο μίας επιχείρησης του τρέχοντος μήνα. Καταγράφονται οι κύριες υποχρεώσεις που έχει ή που πιθανά έχει μια επιχείρηση με αντικείμενο εργασιών Ιατρικές υπηρεσίες, καθώς και συναφή επαγγέλματα, η οποία δεν έχει ενταχθεί σε καθεστώς ΦΠΑ.

Η καταγραφή και σύνταξη της ενημέρωσης, έγινε από τον Αλεξίου Γεώργιο Λογιστή – Φοροτεχνικό, για λογαριασμό της Λογιστικής – Φοροτεχνικής Εταιρείας «Τεχνολογιστική – Γ. Αλεξίου Μ. ΕΠΕ».

Έχετε την δυνατότητα για κάθε διευκρίνιση, καθώς και για την κατάθεση ερωτημάτων να επικοινωνείτε καθημερινά μαζί του στο 210-86 51 701 ή μέσω emailστο info@texnologistiki.com .

Για μια πιο πλήρη εικόνα της «Τεχνολογιστικής – Γ. Αλεξίου Μ. ΕΠΕ», καθώς  και για συνεχή και onlineενημέρωση, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της, στη διεύθυνση www.texnologistiki.com.

 

 

ΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ – ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

                                                Για επιχειρήσεις και ιδιώτες

                                                Στην Αττική και σε όλη την Ελλάδα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει