Αρχική Εκλαϊκευμένα Στο “κοκκινο” η λειτουργία του Ακτινολογικού Τμήματος στο Θριάσιο

Στο “κοκκινο” η λειτουργία του Ακτινολογικού Τμήματος στο Θριάσιο

από admin

Σε οριακό σημείο βρίσκεται η λειτουργία του ακτινολογικού τμήματος του νοσοκομείου «Θριάσιο», όπως καταγγέλλουν οι ειδικευμένοι γιατροί του.

Σύμφωνα με όσα γνωστοποίησαν στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών για το σοβαρότατο πρόβλημα που έχει ανακύψει με τη λειτουργία του Τμήματος ευθύνεταθ η έλλειψη ιατρικού προσωπικού και συγκεκριμένα ο ανεπαρκής αριθμός ειδικευμένων αλλά και ειδικευόμενων γιατρών, ο οποίος έχει σαν αποτέλεσμα να δημιουργείται ανωμαλία στις εφημερίες.

Σε επιστολή του μάλιστα προς τον υπουργό, κ. Ξανθό, ο ΙΣΑ αναφέρει πως “παρά τις προσπάθειες τους, παραμένει μια Γενική Εφημερία του Νοεμβρίου εντελώς ακάλυπτη και 10 Εσωτερικές Εφημερίες που καλύπτονται με Εφημερία Ετοιμότητας από ειδικευμένο, χωρίς την παρουσία ειδικευόμενου στο Τμήμα”.

Τα προβλήματα

Οι γιατροί υπογραμμίζουν πως τους τελευταίους μήνες η κάλυψη αρκετών εσωτερικών εφημεριών γίνεται μόνο από ειδικευμένους ιατρούς, χωρίς την παρουσία ειδικευόμενου και με υπέρβαση του ορίου εφημεριών, ενώ η κάλυψη των Γενικών Εφημεριών το μήνα Νοέμβριο του 2015 θα γίνεται με τέσσερις ειδικευμένους ιατρούς (Επιμελητές και Διευθυντές), αριθμός που αποτελεί το ελάχιστο όριο για ασφαλή κάλυψη της εφημερίας.

Τονίζουν, δε, ακόμη και το υπάρχον ιατρικό προσωπικό εργάζεται υπό καθεστώς ιδιαιτέρως επαχθών συνθηκών, δεδομένου του αυξημένου όγκου δουλειάς. Είναι ενδεικτικό άλλωστε πως μέσα στο περασμένο έτος είχαν πραγματοποιηθεί 16.517 αξονικές τομογραφίες και 34.292 υπερηχοτομογραφήματα και έγχρωμα Doppler, χωρίς στα στοιχεία αυτά μάλιστα να έχουν συμπεριληφθεί τα λοιπά τμήματα του Ακτινολογικού όπως Κλασική Ακτινολογία, Μαστογραφίες, Μέτρηση οστικής πυκνότητας, βιοψίες- παρακεντήσεις.

“Τα ανωτέρω στοιχεία σε συνδυασμό με την  έλλειψη της  απαιτούμενης τεχνολογικής υποστήριξης για την ταχεία και έγκαιρη γνωμάτευση των αξονικών τομογραφιών αλλά και την έλλειψη γραμματειακής υποστήριξης, έχουν  ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση στην γνωμάτευση των αξονικών τομογραφιών και την αδυναμία πλήρους και ασφαλούς κάλυψης των εφημεριών”  προειδοποιεί ο ΙΣΑ, καλώντας παράλληλα το Υπουργείο Υγείας και τη Διοίκηση του νοσοκομείου να καλύψουν άμεσα τα κενά σε ιατρικό προσωπικό.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει