Αρχική Επαγγελματικά ΠΟΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ – ΠΕΔΥ: Έξαλλη η Ομοσπονδία με τις απολύσεις γιατρών – Να παρέμβει άμεσα το υπ. Υγείας

ΠΟΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ – ΠΕΔΥ: Έξαλλη η Ομοσπονδία με τις απολύσεις γιατρών – Να παρέμβει άμεσα το υπ. Υγείας

από admin

Έξαλλοι δηλώνουν οι γιατροί του πρώην ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ – ΠΕΔΥ), καθώς οι δικηγόροι των δύο Υγειονομικών Περιφερειών 3ης και 4ης, ζήτησαν την ανάκληση των ασφαλιστικών μέτρων, δηλαδή την άμεση απόλυση των γιατρών. Η Ομοσπονδία ζητά άμεσα να παρέμβει το υπουργείο Υγείας για την κατάσταση αυτή, τονίζοντας πως η δοκιμαζόμενη περίθαλψη των κατοίκων της Χώρας μας δεν έχει άλλα περιθώρια υποβάθμισης.

Όπως αναφέρουν σχετικά οι γιατροί της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού και Υγειονομικού Προσωπικού, την 4η Νοεμβρίου 2015 έγινε στην Αθήνα η εκδίκαση αγωγής γιατρών 3ης και 4ης ΥΠΕ που υπηρετούν με ασφαλιστικά μέτρα στις Μονάδες Υγείας Μακεδονίας-Θράκης.

Οι δικηγόροι των δύο ΥΠΕ, ζήτησαν την ανάκληση των ασφαλιστικών μέτρων, δηλαδή την άμεση απόλυση των γιατρών. Υιοθέτησαν το Ν.4238 ζητώντας την εφαρμογή του, αντίθετα με όσα έλεγε προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Α. Ξανθός, δήλωνε τότε στη Βουλή την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να καταργήσει το νόμο έκτρωμα που διέλυσε την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στη Χώρα μας, τονίζει η ΠΟΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ ΕΟΠΥΥ και συνεχίζει:

«Οι Διοικητές της 3ης και 4ης ΥΠΕ οφείλουν άμεσα και δημόσια να αποδοκιμάσουν την στάση των συνηγόρων με ενημέρωση του δικαστηρίου.
Να παραιτηθούν από το αίτημα ανάκλησης των ασφαλιστικών μέτρων. Σε περίπτωση που δεν το πράξουν άμεσα, καλούνται να παραιτηθούν οι ίδιοι.
Η δοκιμαζόμενη περίθαλψη των κατοίκων της Χώρας μας δεν έχει άλλα περιθώρια υποβάθμισης. Οι ευθύνες των Διοικητών 3ης και 4ης ΥΠΕ και του Υπουργείου Υγείας είναι τεράστιες. Αναμένουμε άμεσα και ενέργειες του Υπουργείου Υγείας».

Την ανακοίνωση υπογράφουν ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της Εκτελεστικής Γραμματείας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γιατρών ΙΚΑ κ.κ. Π.  Ψυχάρης και Α. Αποστολόπουλος.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει