Αρχική Επαγγελματικά Ο ΙΣΑ καταγγέλλει τη στάση του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ που καθημερινά αναίτια επιτίθεται στους γιατρούς ενώ ο ίδιος δεν κάνει καλά τη δουλειά του

Ο ΙΣΑ καταγγέλλει τη στάση του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ που καθημερινά αναίτια επιτίθεται στους γιατρούς ενώ ο ίδιος δεν κάνει καλά τη δουλειά του

από admin

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καταδικάζει τη νέα τηλεοπτική παρουσία του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ κατά τη διάρκεια της οποίας εκ νέου ο κ. Κοντός δημιούργησε αρνητικό κλίμα για τους ιατρούς, παρουσιάζοντας τους ότι υπερσυνταγογραφούν και ότι δήθεν αυτοί ευθύνονται για τη κακή λειτουργία του ΕΟΠΥΥ. Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ ο οποίος εχθές έστειλε εξώδικο απαντώντας στις εξώδικες διαμαρτυρίες, με τις οποίες ζητούσε ο ΙΣΑ τα σχετικά στοιχεία αυτών που υπερσυνταγοργαφούσαν, δείχνει αμετανόητος συνεχίζοντας την στρατηγική διαπόμπευσης σύσσωμου του ιατρικού κόσμου.

Παρά ταύτα ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, ο οποίος επαίρεται ότι για πρώτη φορά στα χρονικά τηρήθηκε ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να παραμείνει στη θέση του, δεν έχει το θάρρος να ενημερώσει το κοινό ότι οι γιατροί παραμένουν για πολλούς μήνες απλήρωτοι.

Άραγε γιατί ξεχνά ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ να αναφέρει ότι έγινε κούρεμα των οφειλομένων για το 2013 της τάξεως του 40-45%.

Ο ΙΣΑ έχει γνωστοποιήσει πολλάκις ότι ο μόνος τρόπος ελέγχου και συγκράτησης των δαπανών είναι η εφαρμογή συνταγογράφησης μέσω θεραπευτικών και διαγνωστικών πρωτοκόλλων.

Ο Κύριος Κοντός όμως δεν ανέφερε τίποτα για τα πρωτόκολλα αλλά αρκέστηκε στη συκοφάντηση των ιατρών. Άραγε γνωρίζει ότι μέσω του ΠΙΣ έχουν δοθεί οδηγίες αναγραφής διαγνωστικών εξετάσεων από επαγγελματικές και επιστημονικές ενώσεις των ιατρών από διμήνου; Γιατί όμως ακόμα δεν έχει υλοποιηθεί η εφαρμογή τους;

Ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ ο οποίος υπήρξε επί πενταετίας γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας και διετέλεσε για πολλά έτη σε σημαντικές διοικητικές θέσεις, αρνείται να πει την αλήθεια, ότι δηλαδή δεν φτάνουν ο προϋπολογισμός για την υγεία, όταν ο ίδιος ο ΟΣΑ αναφέρει ότι πρέπει να διπλασιαστεί η δαπάνη για την υγεία. Παρά ταύτα προτιμά να στρέφεται κατά τον ιατρών, στοχοποιώντας σύσσωμο το ιατρικό σώμα χωρίς να διαθέτει ούτε καν τους κατάλληλους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Ο ΙΣΑ πρόκειται να λάβει απόφαση περί καταγγελίας όλων των συμβάσεων με τον ΕΟΠΥΥ εξαιτίας της αγνωμοσύνης του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ, εμμένοντας στη πάγια θέση μας περί υπογραφής συλλογικών συμβάσεων κατά πράξη και περίπτωση.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                        ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει