Αρχική Επαγγελματικά ΕΚΑΒ: Οικονομική και διοικητική ενίσχυση

ΕΚΑΒ: Οικονομική και διοικητική ενίσχυση

από editor

Οικονομική ένεση 3 εκατομμυρίων ευρώ έγινε από το Υπουργείο Υγείας στο ΕΚΑΒ για την κάλυψη μέρους των τρεχουσών αναγκών του. Την ίδια ώρα, επιβεβαιώνεται το ρεπορτάζ του stogiatro.gr, το οποίο έλεγε πως σήμερα αναμενόταν να βγει το σχετικό ΦΕΚ με τα ονόματα που θα αναπλήρωναν τους αποχωρήσαντες από το ΔΣ του ΕΚΑΒ, χωρίς ωστόσο να αναφέρεται ο αντικαταστάσης του νυν Προέδρου, κ. Παπαευσταθίου.

Πιο συγκεκριμένα, σε απόφαση που υπογράφει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, (δείτε την απόφαση εδώ) αναφέρεται πως εγκρίνεται η επιχορήγηση του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β.),με το με το ποσό των 3.250.000 ευρώ. Πρόκειται για χρήματα που έχουν εξοικονομηθεί από την πίστωση που αναλήφθηκε με σχετική απόφαση σε βάρος του προϋπολογισμού του Υπουργείου Υγείας και τα οποία δίνονται “για την κάλυψη μέρους των λειτουργικών του δαπανών για το οικονομικό έτος 2015”.

Εν τω μεταξύ, στο ΦΕΚ (δείτε το εδώ) δημοσιεύθηκε και η υπ. αριθμ. Α2β/Γ.Π. 19424 απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας η οποία αφορά το διορισμό νέων μελών στο Δ.Σ. του ΕΚΑΒ, σε αντικατάσταση των τριών, οι οποίοι παραιτήθηκαν.

Σύμφωνα με την απόφαση, τα νέα πρόσωπα στο Κέντρο είναι:

  • Αντιπρόεδρος: Πετρόπουλος Ηλίας (Πύραρχος − Καρδιολόγος):
  • Τακτικό Μέλος: Χριστοφιλόπουλος Μαυροειδής (ΠΕ Διοικητικού, Προϊστάμενος Τμήματος Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής και Προϋπολογισμού της Διεύθυνσης Προϋπολογισμού και Δημοσιονομικών Αναφορών του Υπουργείου Υγείας)
  • Εκπρόσωπος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου: Παπανικολάου Παναγιώτης (Νευροχειρουργός)
Η θητεία των νέων μελών του ΔΣ, πρέπει να σημειωθεί, λήγει με τη λήξη της θητείας και των υπολοίπων μελών του Συμβουλίου, δηλαδή στις 13 Νοεμβρίου 2015.
Πηγή: stogiatro.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει