Αρχική Επαγγελματικά ΙΣΑ: Επίθεση στους φαρμακοποιούς με αφορμή ένα συνέδριο – Να πάρει θέση ο ΠΙΣ

ΙΣΑ: Επίθεση στους φαρμακοποιούς με αφορμή ένα συνέδριο – Να πάρει θέση ο ΠΙΣ

από admin

Επίθεση στον φαρμακευτικό κόσμο πραγματοποιεί ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης, με αφορμή το τη διεξαγωγή του 1oυ Συνεδρίου Υπηρεσιών Υγείας Φαρμακείου από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Πέλλας.

Υπενθυμίζεται πως το 1ο Εθνικό Συνέδριο Υπηρεσιών Υγείας Φαρμακείου διοργανώνεται φέτος από το Φαρμακευτικό Σύλλογο Πέλλας, στις 2 & 3 Σεπτεμβρίου 2017, στο Λουτράκι Αριδαίας.

Φαίνεται όμως πως η θεματολογία του Συνεδρίου ενόχλησε τον Ιατρικό Σύλλογο Αθήνας, διότι όπως αναφέρει στην επιστολή που απέστειλε στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, στόχος του συγκεκριμένου Συνεδρίου είναι να «αναδειχθεί η σημασία που έχει το φαρμακείο ως χώρος παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας, ως καθ΄ ύλην αρμόδιο όργανο», επισημαίνει ο ΙΣΑ, ζητώντας επιτακτικά από το Πρωτοβάθμιο Όργανο των γιατρών να παρέμβει και να πάρει θέση για το νέο ρόλο που καλούνται να αναλάβουν οι φαρμακοποιοί τη στιγμή μάλιστα που η ίδια η Πολιτεία τον έχει θεσμοθετήσει.

Να σημειωθεί πως στο συνέδριο θα αναλυθούν εκτενώς οι διαδικασίες που μπορούν να διεξαχθούν στο χώρο του φαρμακείου, ο ρόλος του φαρμακείου ως εργαλείο μείωσης κόστους για την πολιτεία, η ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της αγωγής των ασθενών με την διαχείριση της φαρμακοθεραπείας τους, ο ρόλος του φαρμακείου ως σημείο συλλογής φαρμακοεπιδημιολογικών δεδομένων για τις φαρμακευτικές εταιρείες και το δημόσιο.

Στο πλαίσιο αυτό θα παρουσιαστούν ο αντιγριπικός εμβολιασμός, η πνευμονιοκοκκική πνευμονία και εμβολιασμός, αντιτετανικός εμβολιασμός, διακοπή καπνίσματος, ΧΑΠ, διαχείριση φαρμακοθεραπείας και καθοδήγηση των ασθενών στη χρήση των φαρμάκων τους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει