Αρχική Επαγγελματικά Ιατρεία γειτονιάς ανά 5.000 κατοίκους – Η ΠΦΥ ξεκινά από την Κρήτη

Ιατρεία γειτονιάς ανά 5.000 κατοίκους – Η ΠΦΥ ξεκινά από την Κρήτη

από editor

Η ανάπτυξη δικτύου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην περιοχή του Δήμου Ηρακλείου και Μαλεβιζίου και η παρουσίαση της προόδου του σχετικού σχεδίου στους αντίστοιχους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Περιφέρεια Κρήτης, Δήμο Ηρακλείου, Δήμο Μαλεβιζίου), ήταν το αντικείμενο της συνάντησης εργασίας που είχε χθες στο Ηράκλειο η ηγεσία του υπουργείου Υγείας με τους τοπικούς υγειονομικούς φορείς στα γραφεία της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης.

Στην συνάντηση εργασίας, παρουσία του Υπουργού Υγείας κ Παναγιώτη Κουρουμπλή και του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθού, με τη Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης, ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Περιφέρειας Κρήτης και των Δήμων Ηρακλείου και Μαλεβιζίου.

Το αρχικό σχέδιο, το οποίο αποτελεί μελέτη της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, συντάχθηκε βάση των γεωγραφικών και δημογραφικών δεδομένων του κάθε Δήμου και τις ιδιαιτερότητες και ιδιομορφίες κάθε περιοχής, προβλέπει 1 ιατρείο γειτονιάς ανά 5.000 κατοίκους, κάθε 5 ιατρεία γειτονιάς – 1 Μονάδα Αναφοράς τους, καθώς και τις ανάγκες στελέχωσης και λειτουργίας τους, την παράλληλη αξιοποίηση των κτιριακών εγκαταστάσεων και του ανθρώπινου δυναμικού που διαθέτουν οι Δήμοι και θα τεθεί με την ολοκλήρωσή του σε διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς.

Στόχος της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, με τη συνεργασία του Υπουργείου Υγείας, αποτελεί η ανάπτυξη ιατρείων γειτονιάς, αρχικά στο δήμο Ηρακλείου και Μαλεβιζίου, τα οποία θα συμβάλουν ουσιαστικά στην αποσυμφόρηση των δύο νοσοκομείων του Ηρακλείου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει