Αρχική Επαγγελματικά ΦΣΘ: Κινδυνεύουν οι ασφαλισμένοι να μείνουν χωρίς φάρμακα, από τα χρέη 2 δισ. ευρώ του ΕΟΠΥΥ

ΦΣΘ: Κινδυνεύουν οι ασφαλισμένοι να μείνουν χωρίς φάρμακα, από τα χρέη 2 δισ. ευρώ του ΕΟΠΥΥ

από editor

Καμπανάκι κινδύνου κρούει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης αναφορικά με το μείζον θέμα των χρεών του ΕΟΠΥΥ ύψους 2 δισ. ευρώ προς όλη την εφοδιαστική αλυσίδα, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς φάρμακα οι ασφαλισμένοι.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, σε περίπτωση που ο ΕΟΠΥΥ δεν ορίσει ημερομηνίες εξόφλησης των οφειλόμενων ποσών, θα διαταραχθεί ο ομαλός εφοδιασμός των ασφαλισμένων με τα απαραίτητα φάρμακά τους.

Το πρόβλημα αυτό επισημαίνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης με επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Δημήτρη Κοντό, η οποία κοινοποιήθηκε και στον υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή.

“Τη δύσκολη αυτή κατάσταση χειροτερεύει ακόμη περισσότερο η πλήρης ανυπαρξία ενημέρωσης για την εξόφληση του υπόλοιπου 50% από τις συνταγές που εκτελέσαμε τον Ιανουάριο καθώς και των παλαιών οφειλομένων από το 2011 και το 2012”, αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή.

Να σημειωθεί ότι οι φαρμακοποιοί πληρώθηκαν τον μισό Ιανουάριο (σε σύνολο 160 εκατ. ευρώ) και φυσικά αγωνιούν για το πότε θα γίνει η εξόφληση του υπόλοιπου 50%. Παράλληλα, όλοι ο εκπρόσωποι της εφοδιαστικής αλυσίδας -φαρμακοποιοί, φαρμακαποθήκες και φαρμακοβιομήχανοι- έχουν ζητήσει εδώ και καιρό συνάντηση με τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, παρουσία του υπουργού Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, προκειμένου να θέσουν το κρίσιμο ζήτημα της έλλειψης ρευστότητας του ΕΟΠΥΥ, το οποίο ενδέχεται να δημιουργήσει πολύ σοβαρά προβλήματα στην αγορά.
Πηγή: http://www.onmed.gr/farmako/item/329561-fsth-kindyneyoun-oi-asfalismenoi-na-meinoun-xoris-farmaka–apo-ta-xrei-2-dis-evro-tou-eopyy#ixzz3ZrYeTYaV

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει