Αρχική Φορολογικά Φορο-λογιστικά Νοεμβρίου

Φορο-λογιστικά Νοεμβρίου

από admin
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΜΗΝΟΣ : ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014
ΗΜ/ΝΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ
28/11 Δήλωση  intrastat

Αν η επιχείρησή σας , ανεξαρτήτου κατηγορίας τήρησης λογιστικών βιβλίων, κατά τον προηγούμενο μήνα, πραγματοποίησε ενδοκοινοτικές συναλλαγές (εκτός υπηρεσιών), πρέπει να καταθέσετε δήλωση intrastat.

Η υποβολή της δήλωσης γίνεται με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου στη διεύθυνση ΕΣΥΕ.

26/11 Δήλωση ανακεφαλαιωτικού πίνακα (listing)

Αν η επιχείρησή σας , ανεξαρτήτου κατηγορίας τήρησης λογιστικών βιβλίων, κατά τον προηγούμενο μήνα, πραγματοποίησε ενδοκοινοτικές αποκτήσεις και παραδόσεις αγαθών, καθώς και παρεχόμενων υπηρεσιών και λήψης υπηρεσιών, πρέπει να καταθέσετε ανακεφαλαιωτικό πίνακα.

28/11 Υποβολή ΑΠΔ σε ΙΚΑ

Αν η επιχείρησή σας, κατά τον προηγούμενο μήνα απασχόλησε έμμισθο ή ημερομίσθιο προσωπικό, πρέπει να υποβάλλετε στο ΙΚΑ  ΑΠΔ περιόδου προηγούμενου μήνα.

30/11 Καταβολή ασφαλιστικών εισφορών ΙΚΑ

Καταβάλλονται οι ασφαλιστικές εισφορές ΙΚΑ, κλπ ταμείων μισθολογικής περιόδου προηγούμενου μήνα .

1/12 Υποβολή προσωρινής δήλωσης

Υποβολή προσωρινής δήλωσης του Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών και Εισφοράς Κοινωνικής Αλληλεγγύης, καθώς και του  Φόρου Ελευθέριων Επαγγελμάτων  που παρακρατήθηκε, τον προ- προηγούμενο μήνα.

Επίσημες Αργίες μηνός Νοεμβρίου

   

Επισημάνσεις μας – Ενημερώσεις

  • Σε περίπτωση που προτίθεστε να τιμολογείτε τα έσοδα σας, προς επιχειρήσεις ή ιδιώτες με ηλεκτρονικό τρόπο, καταγράψαμε ένα χρήσιμο άρθρο για την Ηλεκτρονική τιμολόγηση. Για να το δείτε πατήστε εδώ
  • Σας ενημερώνουμε ότι είναι σε ισχύ νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 16.600 ανέργους 29 έως 64 ετών.  Πρόκειται για επιδοτούμενο πρόγραμμα το οποίο περιέχει θεωρητική άσκηση 100 ωρών και πρακτική άσκηση 300 ωρών σε χώρο επιχείρησης. Για να δείτε το πρόγραμμα πατήστε εδώ.
  • Σας ενημερώνουμε επίσης, ότι είναι σε ισχύ πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 5.000 ανέργων ηλικίας 25-66 ετών. Οι επιχειρήσεις μέσω αυτού του προγράμματός, μπορούν να προσλάβουν άνεργους  για τους οποίους για 12 μήνες θα επιδοτούνται με 18,00 ευρώ ανά ημέρα απασχόλησης. Για να δείτε το πρόγραμμα πατήστε εδώ.
  • Η ΠΟΛ 1219/2014 του Υπ. Οικονομικών, επέφερε αλλαγές αλλά και διευκρινήσεις ως προς την φορολογική μεταχείριση παροχών σε είδος. Για να τις δείτε πατήστε εδώ.
  • Με την ΠΟΛ 1216/2014 του Υπ. Οικονομικών διευκρινίζονται θέματα για τον τρόπο εξόφλησης συναλλαγών. Για να δείτε, τα βασικά σημεία τα οποία κατά την άποψή μας χρήζουν προσοχής πατήστε εδώ.
  • Καταγράψαμε ποιοι δικαιούνται έκπτωση ή απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ, καθώς και τα βασικά σημεία λειτουργίας του φόρου αυτού. Για να δείτε το άρθρο μας πατήστε εδώ.

Η παρούσα ενημέρωση αφορά τις υποχρεώσεις που έχει το λογιστήριο μίας επιχείρησης του τρέχοντος μήνα. Καταγράφονται οι κύριες υποχρεώσεις που έχει ή που πιθανά έχει μια επιχείρηση με αντικείμενο εργασιών Ιατρικές υπηρεσίες, καθώς και συναφή επαγγέλματα, η οποία δεν έχει ενταχθεί σε καθεστώς ΦΠΑ.

Η καταγραφή και σύνταξη της ενημέρωσης, έγινε από τον Αλεξίου Γεώργιο Λογιστή – Φοροτεχνικό, για λογαριασμό της Λογιστικής – Φοροτεχνικής Εταιρείας «Τεχνολογιστική – Γ. Αλεξίου Μ. ΕΠΕ».

Έχετε την δυνατότητα για κάθε διευκρίνιση, καθώς και για την κατάθεση ερωτημάτων να επικοινωνείτε καθημερινά μαζί του στο 210-86 51 701 ή μέσω emailστο info@texnologistiki.com.

Για μια πιο πλήρη εικόνα της «Τεχνολογιστικής – Γ. Αλεξίου Μ. ΕΠΕ», καθώς  και για συνεχή και onlineενημέρωση, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της, στη διεύθυνση www.texnologistiki.com.

 techno_logistikiΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ – ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Για επιχειρήσεις και ιδιώτες

Στην Αττική και σε όλη την Ελλάδα 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει