Αρχική Φορολογικά Φορολογικές υποχρεώσεις Δεκεμβρίου

Φορολογικές υποχρεώσεις Δεκεμβρίου

από editor
ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ ΜΗΝΟΣ : ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016
ΗΜ/ΝΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ
1/12 Κατάθεση δήλωσης ακινήτων – Ε9

Οι μεταβολές που γίνονται  στο Ε9 υποβάλλονται εντός ενός μήνα από την ημερομηνία μεταβολής

21/12 Καταβολή Δώρου Χριστουγέννων

Αν η επιχείρησή σας, κατά την περίοδο από 1η Μαΐου έως και τον Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους, απασχόλησε ή απασχολεί έμμισθο ή ημερομίσθιο προσωπικό, πρέπει να του καταβάλει το Δώρο Χριστουγέννων.

26/12 Δήλωση ανακεφαλαιωτικού πίνακα (listing)

Αν η επιχείρησή σας , ανεξαρτήτου κατηγορίας τήρησης λογιστικών βιβλίων, κατά τον προηγούμενο μήνα, πραγματοποίησε ενδοκοινοτικές αποκτήσεις και παραδόσεις αγαθών, καθώς και παρεχόμενων υπηρεσιών και λήψης υπηρεσιών, πρέπει να καταθέσετε ανακεφαλαιωτικό πίνακα.

31/12 Δήλωση  intrastat

Αν η επιχείρησή σας , ανεξαρτήτου κατηγορίας τήρησης λογιστικών βιβλίων, κατά τον προηγούμενο μήνα, πραγματοποίησε ενδοκοινοτικές συναλλαγές (εκτός υπηρεσιών), πρέπει να καταθέσετε δήλωση intrastat.

Η υποβολή της δήλωσης γίνεται με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου στη διεύθυνση ΕΣΥΕ.

31/12 Υποβολή ΑΠΔ σε ΙΚΑ

Αν η επιχείρησή σας, κατά τον προηγούμενο μήνα απασχόλησε έμμισθο ή ημερομίσθιο προσωπικό, πρέπει να υποβάλλετε στο ΙΚΑ  ΑΠΔ περιόδου προηγούμενου μήνα.

31/12 Καταβολή ασφαλιστικών εισφορών ΙΚΑ

Καταβάλλονται οι ασφαλιστικές εισφορές ΙΚΑ, κλπ ταμείων μισθολογικής περιόδου προηγούμενου μήνα.

31/12 Υποβολή προσωρινής δήλωσης

Υποβολή προσωρινής δήλωσης του Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών και Εισφοράς Κοινωνικής Αλληλεγγύης, καθώς και του  Φόρου Ελευθέριων Επαγγελμάτων  που παρακρατήθηκε, τον προ- προηγούμενο μήνα.

31/12 Δόση φόρου εισοδήματος

Καταβολή δόσης φόρου εισοδήματος, για χρεωστικές δηλώσεις φυσικών και νομικών προσώπων.

 

Επίσημες Αργίες μηνός Δεκεμβρίου

25/12 Χριστούγεννα – Επίσημη αργία
26/12 Δεύτερη ημέρα Χριστουγέννων – Επίσημη αργία

 

 

 

Επισημάνσεις μας – Ενημερώσεις

  • Διακοπή εργασιών σε αναδρομικό πραγματικό χρόνο παύσης. Για περισσότερα πατήστε εδώ.
  • ΟΑΕΔ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις του προγράμματος κατάρτισης και απασχόλησης ανέργων 29-64 ετών. Για περισσότερα πατήστε εδώ.

 

Η παρούσα ενημέρωση αφορά τις υποχρεώσεις που έχει το λογιστήριο μίας επιχείρησης του τρέχοντος μήνα. Καταγράφονται οι κύριες υποχρεώσεις που έχει ή που πιθανά έχει μια επιχείρηση με αντικείμενο εργασιών Ιατρικές υπηρεσίες, καθώς και συναφή επαγγέλματα, η οποία δεν έχει ενταχθεί σε καθεστώς ΦΠΑ.

Η καταγραφή και σύνταξη της ενημέρωσης, έγινε από τον Αλεξίου Γεώργιο Λογιστή – Φοροτεχνικό, για λογαριασμό της Λογιστικής – Φοροτεχνικής Εταιρείας «Τεχνολογιστική – Γ. Αλεξίου Μ. ΕΠΕ».

Έχετε την δυνατότητα για κάθε διευκρίνιση, καθώς και για την κατάθεση ερωτημάτων να επικοινωνείτε καθημερινά μαζί του στο 210-86 51 701 ή μέσω email στο info@texnologistiki.com .

Για μια πιο πλήρη εικόνα της «Τεχνολογιστικής – Γ. Αλεξίου Μ. ΕΠΕ», καθώς  και για συνεχή και on line ενημέρωση, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της, στη διεύθυνση www.texnologistiki.com.

 

 

ΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ – ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

                                             Για επιχειρήσεις και ιδιώτες

                                             Στην Αττική και σε όλη την Ελλάδα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει