Αρχική Φορολογικά Φορολογικές – Λογιστικές Υποχρεώσεις Δεκεμβρίου 2014

Φορολογικές – Λογιστικές Υποχρεώσεις Δεκεμβρίου 2014

από admin
ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΜΗΝΟΣ : ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014
ΗΜ/ΝΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ
19/12 Διόρθωση στοιχείων Ε9

Οι διορθώσεις Ε9 οικονομικών ετών έως και 2010, γίνονται με την προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών στην Δ.Ο.Υ.

Οι διορθώσεις Ε9 οικονομικών ετών 2011 έως και 2014 γίνονται ηλεκτρονικά μέσω Taxis.

21/12 Καταβολή Δώρου Χριστουγέννων

Αν η επιχείρησή σας, κατά την περίοδο από 1η Μαΐου έως και τον Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους, απασχόλησε ή απασχολεί έμμισθο ή ημερομίσθιο προσωπικό, πρέπει να του καταβάλει το Δώρο Χριστουγέννων.

29/12 Δήλωση  intrastat

Αν η επιχείρησή σας , ανεξαρτήτου κατηγορίας τήρησης λογιστικών βιβλίων, κατά τον προηγούμενο μήνα, πραγματοποίησε ενδοκοινοτικές συναλλαγές (εκτός υπηρεσιών), πρέπει να καταθέσετε δήλωση intrastat.

Η υποβολή της δήλωσης γίνεται με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου στη διεύθυνση ΕΣΥΕ.

29/12 Δήλωση ανακεφαλαιωτικού πίνακα (listing)

Αν η επιχείρησή σας , ανεξαρτήτου κατηγορίας τήρησης λογιστικών βιβλίων, κατά τον προηγούμενο μήνα, πραγματοποίησε ενδοκοινοτικές αποκτήσεις και παραδόσεις αγαθών, καθώς και παρεχόμενων υπηρεσιών και λήψης υπηρεσιών, πρέπει να καταθέσετε ανακεφαλαιωτικό πίνακα.

31/12 Υποβολή ΑΠΔ σε ΙΚΑ

Αν η επιχείρησή σας, κατά τον προηγούμενο μήνα απασχόλησε έμμισθο ή ημερομίσθιο προσωπικό, πρέπει να υποβάλλετε στο ΙΚΑ  ΑΠΔ περιόδου προηγούμενου μήνα.

31/12 Καταβολή ασφαλιστικών εισφορών ΙΚΑ

Καταβάλλονται οι ασφαλιστικές εισφορές ΙΚΑ, κλπ ταμείων μισθολογικής περιόδου προηγούμενου μήνα.

31/12 Υποβολή προσωρινής δήλωσης

Υποβολή προσωρινής δήλωσης του Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών και Εισφοράς Κοινωνικής Αλληλεγγύης, καθώς και του  Φόρου Ελευθέριων Επαγγελμάτων  που παρακρατήθηκε, τον προ- προηγούμενο μήνα.

 

Επίσημες Αργίες μηνός Δεκεμβρίου

25/12 Χριστούγεννα – Αργία κατ’ έθιμο
26/12 Δεύτερη ημέρα Χριστουγέννων – Επίσημη αργία

 

 

 

Επισημάνσεις μας – Ενημερώσεις

  • Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς Δ.Ο.Υ. : Είναι σε ισχύ η ΠΟΛ για την ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών σε Δ.Ο.Υ. Για περισσότερα πατήστε εδώ.
  • Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών σε ασφαλιστικά ταμεία :  Επίσης , είναι σε ισχύ η εγκύκλιος  για την ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών σε ασφαλιστικά ταμεία. Για περισσότερα πατήστε εδώ.
  • Επερχόμενο πρόγραμμα ΕΣΠΑ επιδότησης δημιουργίας νέων επιχειρήσεων : Δύο νέα προγράμματα για το ΕΣΠΑ βρίσκονται στα σκαριά και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρξει επιδότηση έως και 100% για δημιουργία νέων επιχειρήσεων. Για περισσότερα πατήστε εδώ.
  • Δώρο Χριστουγέννων – Καταβολή του έως 21/12 . Η μη καταβολή επισύρει ποινικές κυρώσεις-Αυτόφωρο στον εργοδότη. Για περισσότερα πατήστε εδώ.

 

Η παρούσα ενημέρωση αφορά τις υποχρεώσεις που έχει το λογιστήριο μίας επιχείρησης του τρέχοντος μήνα. Καταγράφονται οι κύριες υποχρεώσεις που έχει ή που πιθανά έχει μια επιχείρηση με αντικείμενο εργασιών Ιατρικές υπηρεσίες, καθώς και συναφή επαγγέλματα, η οποία δεν έχει ενταχθεί σε καθεστώς ΦΠΑ.

Η καταγραφή και σύνταξη της ενημέρωσης, έγινε από τον Αλεξίου Γεώργιο Λογιστή – Φοροτεχνικό, για λογαριασμό της Λογιστικής – Φοροτεχνικής Εταιρείας «Τεχνολογιστική – Γ. Αλεξίου Μ. ΕΠΕ».

Έχετε την δυνατότητα για κάθε διευκρίνιση, καθώς και για την κατάθεση ερωτημάτων να επικοινωνείτε καθημερινά μαζί του στο 210-86 51 701 ή μέσω emailστο info@texnologistiki.com.

Για μια πιο πλήρη εικόνα της «Τεχνολογιστικής – Γ. Αλεξίου Μ. ΕΠΕ», καθώς  και για συνεχή και onlineενημέρωση, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της, στη διεύθυνση www.texnologistiki.com.

 

 


techno_logistikiΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ – ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Για επιχειρήσεις και ιδιώτες

Στην Αττική και σε όλη την Ελλάδα 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει