Αρχική Επαγγελματικά Πυρετός συναντήσεων του ΠΦΣ για την εξασφάλιση της επάρκειας φαρμάκων

Πυρετός συναντήσεων του ΠΦΣ για την εξασφάλιση της επάρκειας φαρμάκων

από editor

Σηκώνει τα μανίκια…ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος σε μία προσπάθεια, με τη βοήθεια όλων των εμπεκόμενων φορέων, να μπορέσει διατηρήσει την επάρκεια φαρμάκων στην αγορά ανεξάρτητα από τις όποιες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις.

Προς την κατεύθυνση αυτή, οι εκπρόσωποι του ΠΦΣ ανακοίνωσαν ήδη πως αναλαμβάνουν σειρά πρωτοβουλιών που θα διασφαλίζουν την ομαλή λειτουργία της διακίνησης φαρμάκου, έναρξη των οποίων αποτελεί η ορισθείσα για την Τετάρτη, 8 Ιουλίου, συνάντηση με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ.  Δημήτρη Κοντό προκειμένου να εξεταστεί το θέμα των πληρωμών των φαρμακείων.

Εν συνεχεία, όπως έγινε γνωστό, το προεδρείο του Συλλόγου θα συναντηθεί  με την αναπληρώτρια υπουργό οικονομικών κ. Νάντια Βαλαβάνη, ενώ ανάλογη συνάντηση έχει ζητηθεί να γίνει και με τον αναπληρωτή υπουργό οικονομικών, κ. Δημήτρη Μάρδα.

“Η συστράτευση όλων των θεσμικών οργάνων  διακίνησης του φαρμάκου στην αγορά, είναι απαραίτητη” τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Κωνσταντίνος  Λουράντος, προσθέτοντας ταυτόχρονα: “Μέχρι σήμερα χάρη στις  προσπάθειες της βιομηχανίας  των φαρμακαποθηκών και των φαρμακοποιών , αλλά και του κόσμου που ανταποκρίθηκε ψύχραιμα στις κρίσιμες  αυτές ώρες, η αγορά λειτούργησε ομαλά. Οι προσπάθειες όλων μας επικεντρώνονται  στο να διατηρηθεί αυτή η κατάσταση”.

Την ίδια ώρα, για την αποφυγή ασφυξίας στην αγορά ο ΠΦΣ ανακοίνωσε πως έχει αποστείλει πρόσκληση και προς τον Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), την Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας, την Ομοσπονδία Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδας, τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φαρμακαποθηκαρίων, τον ΕΟΠΥΥ, τον ΕΟΦ και τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο για την πραγματοποίηση σύσκεψης  την Πέμπτη 9 Ιουλίου, στις 2 το μεσημέρι, στα γραφεία του ΠΦΣ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει