Αρχική Εκλαϊκευμένα Πρωτιά για το Μαθηματικό του ΕΚΠΑ στην Μαθηματική Ολυμπιάδα Νοτιοανατολικής Ευρώπης

Πρωτιά για το Μαθηματικό του ΕΚΠΑ στην Μαθηματική Ολυμπιάδα Νοτιοανατολικής Ευρώπης

από editor
       Μια σπουδαία πρωτιά κατέκτησαν οι Έλληνες φοιτητές του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) στη Μαθηματική Ολυμπιάδα Νοτιανατολικής Ευρώπης κερδίζοντας τρία μάλιστα μετάλλια. Συγκεκριμένα, τρία χρυσά και ένα χάλκινο μετάλλιο έφερε μαζί του το Μαθηματικό Τμήμα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, επιστρέφοντας από το Ιάσιο της Ρουμανίας, όπου διεξήχθη η 12η Μαθηματική Ολυμπιάδα Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEEMOUS 2018) από τις 27 Φεβρουαρίου έως τις 4 Μαρτίου 2018.
       Στη γενική κατάταξη, το Μαθηματικό Τμήμα του ΕΚΠΑ πήρε την πρώτη θέση ανάμεσα στα πανεπιστήμια που συμμετείχαν, ενώ η εθνική ομάδα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (ΕΜΕ) πήρε την πρώτη θέση ανάμεσα σε όλες τις ομάδες. Το Μαθηματικό Τμήμα του ΕΚΠΑ συμμετείχε στην Ολυμπιάδα με τέσσερις φοιτητές και αποτελούσε το μεγαλύτερο μέρος της αποστολής της ΕΜΕ. Παράλληλα, οι φοιτητές του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Eθνικού Mετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) που συμμετείχαν στην ομάδα της ΕΜΕ έλαβαν ένα χρυσό και ένα αργυρό μετάλλιο. Κατά τη βράβευση Κατά τη βράβευση Η επιτυχία αυτή, όπως ενημέρωσε σχετικά το ΕΚΠΑ, θεωρείται μία από τις καλύτερες επιδόσεις του Τμήματος Μαθηματικών του ΕΚΠΑ.
       Μάλιστα, τη «χρυσή» ομάδα του ΕΚΠΑ βράβευσε σήμερα, Παρασκευή, σε ειδική τελετή, ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θάνος Δημόπουλος, παρουσία και του κοσμήτορα της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΕΚΠΑ, Κωνσταντίνου Βαρώτσου. Ο πρύτανης αναφέρθηκε στη σημασία αυτής της διάκρισης τόσο για τους φοιτητές όσο και για το ίδρυμα γενικότερα, σημειώνοντας τη μεγάλη παράδοση της Σχολής σε αυτούς τους διαγωνισμούς. Αναλυτικά οι φοιτητές της ομάδας ήταν οι: Γιώργος Κοτσόβολης 37 βαθμοί, χρυσό μετάλλιο (ΕΚΠΑ). Γιώργος Γαβριλόπουλος 29 βαθμοί, χρυσό μετάλλιο (ΕΚΠΑ). Παναγιώτης Μισιακός 29 βαθμοί, χρυσό μετάλλιο (ΕΜΠ). Γιάννης Σημαντήρης 29 βαθμοί, χρυσό μετάλλιο (ΕΚΠΑ). Ιάσων Μηλιώνης 27 βαθμοί, ασημένιο μετάλλιο (ΕΜΠ). Σπύρος Πετράκος 17 βαθμοί, χάλκινο μετάλλιο (ΕΚΠΑ). Συνοδός της ομάδας ήταν ο πολυβραβευμένος φοιτητής του Μαθηματικού Τμήματος σε παλαιότερους διαγωνισμούς Μιχάλης Σαράντης. Επιστημονικά Υπεύθυνος ήταν ο καθηγητής του Τμήματος Μαθηματικών Αριστείδης Κοντογεώργης.
       Αξίζει να σημειωθεί, ότι τα έξοδα των φοιτητών του ΕΚΠΑ καλύφθηκαν από το Τμήμα Μαθηματικών.
Πηγή: www.lifo.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει