Αρχική Επαγγελματικά Ο ΠΙΣ ζητά διευκρινήσεις από τπν ΕΟΠΥΥ για τις βεβαιώσεις φόρου

Ο ΠΙΣ ζητά διευκρινήσεις από τπν ΕΟΠΥΥ για τις βεβαιώσεις φόρου

από editor

Με μία εξαιρετικά επείγουσα επιστολή, ο πρόεδρος του ΠΙΣ Μιχάλης Βλασταράκος, ζητά από τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ ενημέρωση, αναφορικά με το Δελτίο Τύπου του ΕΟΠΥΥ 25.2.2015 που αφορά στους παρόχους υγείας και τις βεβαιώσεις φόρου του 2014. Ο ΠΙΣ ρωτά, εάν οι βεβαιώσεις φόρου περιλαμβάνουν το clawback του πρώτου εξαμήνου και για ποιόν λόγο οι Ελεγκτικές Εταιρείες δεν έχουν ολοκληρώσει το έργο τους, ώστε να γίνει οριστική εκκαθάριση.

Στην επιστολή του ο ΠΙΣ αναφέρει τα εξής:

«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε
Σχετικά με το Δελτίο Τύπου του ΕΟΠΥΥ 25.2.2015 με το οποίο πληροφορείτε τους παρόχους υγείας ότι οι βεβαιώσεις φόρου του 2014 περιλαμβάνουν το σύνολο των τιμολογίων που εξοφλήθηκαν, είτε μέσω της διαδικασίας συμψηφισμού, θα θέλαμε να μας πληροφορήσετε επισήμως τα κάτωθι:

• Εάν οι βεβαιώσεις φόρου περιλαμβάνουν το clawback του πρώτου εξαμήνου όπως είχε δοθεί αρχικά, χωρίς να γίνει νέος προσδιορισμός μετά την εφαρμογή της σχετικής Υπουργικής απόφασης για το ατομικό όριο ανά πάροχο από 1.1.2014.
• Επίσης να μας ενημερώσετε γιατί δεν έχει ανακοινωθεί και υπολογισθεί και το δεύτερο εξάμηνο του 2014, για να υπολογισθεί στη χρήση του 2014.
• Για ποιόν λόγο οι Ελεγκτικές Εταιρείες δεν έχουν ολοκληρώσει το έργο τους, παρά την αντίθεσή μας σε αυτές, ώστε να γίνει οριστική εκκαθάριση.
• Εάν μετά την τελική εκκαθάριση υπάρξουν διαφορές, πως φορολογικά μπορεί να πραγματοποιηθεί, να καλυφθεί αν υπάρξουν πιστωτικά τιμολόγια, αφού έχουν δοθεί οι παρακρατήσεις φόρων.
• Επίσης πρέπει να μας απαντήσετε πότε επιτέλους, παρά το «ιατροκτόνο» clawback και rebate, θα αποζημιωθούν οι υπηρεσίες των παρόχων υγείας.

Ευελπιστούμε στην άμεση απάντησή σας και ως μέλος παράλληλα του ΕΟΠΥΥ, ζητώ από εσάς και το Διοικητικό Συμβούλιο να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα, προκειμένου να εξαλειφθούν τα φαινόμενα που εντείνουν τις σχέσεις ΕΟΠΥΥ παρόχων υγείας, αλλά και επιτέλους να υπάρξει ευταξία και ευνομία, όπως επιβάλλεται.

Πηγή: onmed.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει