Αρχική Επαγγελματικά Ο ΙΣΑ καταδικάζει τις πολιτικές υγείας που οδηγούν τους έλληνες γιατρούς σε ανεργία και μετανάστευση ενώ επιχειρείται εισαγωγή ιατρών από τρίτες χώρες για την κάλυψη των αναγκών

Ο ΙΣΑ καταδικάζει τις πολιτικές υγείας που οδηγούν τους έλληνες γιατρούς σε ανεργία και μετανάστευση ενώ επιχειρείται εισαγωγή ιατρών από τρίτες χώρες για την κάλυψη των αναγκών

από admin

O Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, εκφράζει την αγανάκτησή του και καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις, του υπουργείου Υγείας, να φέρει γιατρούς από το εξωτερικό, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, όπως αποκάλυψε σε πρόσφατες δηλώσεις του, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας Πέτρος Γιαννουλάτος.

Πρόκειται για μια απαράδεκτη και εκβιαστική κίνηση που προσβάλλει το ιατρικό σώμα, το οποίο έχει οδηγηθεί στην επαγγελματική απαξίωση και στην οικονομική εξαθλίωση, εξαιτίας των πολιτικών που έχουν ακολουθηθεί.

Ενώ χιλιάδες νέοι γιατροί έχουν οδηγηθεί, λόγω της ανεργίας στην ξενιτειά, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, αντί να αναλάβει τις ευθύνες της, για την επαγγελματική εξόντωση, του επιστημονικού προσωπικού της χώρας ,προκαλεί κατά αυτόν τον τρόπο.

Είναι προφανές ότι επιχειρεί να δικαιολογήσει την αποτυχία της, στο να χαράξει μια ρεαλιστική και αποτελεσματική πολιτική που θα διασφαλίζει την κάλυψη των άγονων θέσεων και τη στελέχωση των Μονάδων Υγείας.

Αποτελεί τραγική ειρωνεία το γεγονός ότι ενώ το υψηλά καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό της χώρα μας έχει στελεχώσει τα προηγμένα υγειονομικά συστήματα ανά τον κόσμο η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας επιχειρεί να εισάγει «φθηνά» ιατρικά χέρια από το εξωτερικό!

Επιπρόσθετα τίθενται σοβαρά θέματα Δημόσιας Υγείας και ασφάλειας καθώς εγείρονται σοβαρά ερωτηματικά ,για την επάρκεια του ξενόφερτου ιατρικού προσωπικού που θα αποδεχθεί τις απαξιωμένες μισθολογικές και επαγγελματικές συνθήκες.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καλεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, να σταματήσει τις εν λόγω απαράδεκτες μεθοδεύσεις που αποτελούν προσβολή για το ιατρικό σώμα και απειλούν το επιστημονικό προσωπικό το οποίο αποτελεί εθνικό κεφάλαιο για τη χώρα.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                        ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει