Αρχική Επαγγελματικά Ο ΙΣΑ καταγγέλλει την προχειρότητα, με την οποία το υπουργείο Υγείας αντιμετωπίζει τα σοβαρά προβλήματα της Δημόσιας υγείας

Ο ΙΣΑ καταγγέλλει την προχειρότητα, με την οποία το υπουργείο Υγείας αντιμετωπίζει τα σοβαρά προβλήματα της Δημόσιας υγείας

από admin

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, καταγγέλλει την πρωτοφανή προχειρότητα, με την οποία το υπουργείο Υγείας, αντιμετωπίζει, τα σοβαρά προβλήματα της Δημόσιας υγείας.

Η απάντηση του υπουργείου Υγείας ,στην επιστολή που απέστειλε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών στις 28-3-2016, σχετικά με τις πολύμηνες αναμονές των ασθενών ,για ακτινοθεραπεία στα δημόσια νοσοκομεία ,αναδεικνύει την επικίνδυνη άγνοια ,της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας ,για τα σοβαρά ζητήματα της Δημόσιας Υγείας.

Ειδικότερα ανακοίνωσε προσλήψεις ακτινοφυσικών και γιατρών ακτινοθεραπευτικής ογκολογίας ,σε νοσοκομεία της Αττικής που δεν διαθέτουν Ακτινοθεραπευτικά Τμήματα! Ενώ αγνοούνται προκλητικά τα νοσοκομεία της περιφέρειας ,για τα οποία δεν γίνεται καμία αναφορά.

«Για άλλη μια φορά η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας ,δείχνει προκλητική άγνοια των σοβαρών προβλημάτων της Δημόσιας Υγείας. Ο ΙΣΑ έχει τονίσει τις σοβαρές ευθύνες που έχει για κρίσιμα ζητήματα ,όπως είναι η επιδημία της γρίπης που βρήκε φέτος αθωράκιστη τη χώρα και η έλλειψη Μονάδων Εντατικής Θεραπείας που κοστίζει καθημερινά ανθρώπινες ζωές», τονίζει ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης.

Ο ΙΣΑ καλεί το υπουργείο Υγείας να ασχοληθεί σοβαρά με τα προβλήματα της Δημόσιας Υγείας και να σταματήσει να παραπλανά την κοινή γνώμη με κινήσεις εντυπωσιασμού που στερούνται ουσίας.

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                   ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει