Αρχική Επαγγελματικά Ο ΙΣΑ επί ποδός πολέμου ενάντια στο ληστρικό νέο ασφαλιστικό και φορολογικό σύστημα

Ο ΙΣΑ επί ποδός πολέμου ενάντια στο ληστρικό νέο ασφαλιστικό και φορολογικό σύστημα

από editor

Γ. Πατούλης: Θα εξαντλήσουμε όλα τα μέσα ενάντια στα ειδεχθή μέτρα που οδηγούν στην εξαθλίωση τον επιστημονικό κόσμο της χώρας και παραδίδουν την υγεία στα επιχειρηματικά συμφέροντα

Μάχη ενάντια στο ληστρικό νέο ασφαλιστικό και φορολογικό σύστημα πρόκειται να δώσει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, ο οποίος να προτίθεται να εξαντλήσει όλα τα μέσα προκειμένου να μην εφαρμοστούν τα ειδεχθή μέτρα που θα οδηγήσουν στην εξαθλίωση τον επιστημονικό κόσμο της χώρας.

Ειδικότερα το Δ Σ του ΙΣΑ, στο πλαίσιο της σημερινής συνεδρίασής του εξέφρασε για άλλη μια φορά την αγανάκτησή του για το νέο σύστημα που οδηγεί σε άμεση δήμευση του εισοδήματος των γιατρών σε ποσοστό που ξεπερνά το 75% και αποφάσισε ομοφώνως αφενός να χρησιμοποιήσει όλα τα ένδικα μέσα σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο και αφετέρου την κατά μέτωπο σύγκρουση με όσους συνυπογράφουν την θανατική καταδίκη του επιστημονικού κόσμου της χώρας και προτίθενται να παραδώσουν την υγεία στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης μίλησε για ιστορικές στιγμές και αναφέρθηκε στο χρέος που έχει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών να δώσει μάχη για ν αποτρέψει την καταστροφή του επιστημόνων και κατά επέκταση του ασφαλιστικού και υγειονομικού συστήματος της χώρας. Ειδικότερα ο κ. Πατούλης ανέφερε τα εξής:

«Ο ΙΣΑ βρίσκεται θα δώσει μάχη για να αποτρέψει τη εφαρμογή αυτού του κοινωνικά ανάλγητου ασφαλιστικού και φορολογικού συστήματος που οδηγεί στην επαγγελματική και οικονομική εξόντωση τους ασφαλισμένους ενώ απειλεί την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος. Η εφαρμογή των μέτρων θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στο κλείσιμο της πλειοψηφίας των ιατρείων και ειδικά των νεότερων επιστημόνων οι οποίοι βάλλονται περισσότερο. Θα εξαντλήσουμε όλα τα μέσα για να μην επιτρέψουμε την καταστροφή του επιστημονικού κόσμου της χώρας και την παράδοση της υγείας στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.»

Ο ΙΣΑ αποφάσισε την κλιμάκωση των ενεργειών και των παρεμβάσεών του το επόμενο χρονικό διάστημα και μεταξύ των άλλων προγραμματίζει τα εξής:

  • Προετοιμάζει σειρά ένδικων παρεμβάσεων σε εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο.

  • Καλεί τους εκπροσώπους των επιστημονικών και επαγγελματικών ενώσεων και των φορέων σε έκτακτη συγκέντρωση στα γραφεία του ΙΣΑ ,στις 25-1-2017

  • Θα διοργανώσει μεγάλη πανιατρική συγκέντρωση σε κεντρικό ξενοδοχείο, στις 4/2/2017 στο πλαίσιο της οποία θα ληφθούν αποφάσεις για τις περαιτέρω κινήσεις.

                                                                        ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

                                                                      ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

                                                             Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                                                Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                        ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει