Αρχική Επαγγελματικά Οι φαρμακοποιοί δεν είναι λογιστές ή αστυνομικοί διαμηνύουν

Οι φαρμακοποιοί δεν είναι λογιστές ή αστυνομικοί διαμηνύουν

από admin

Οι φαρμακοποιοί διαμηνύουν πως δεν είναι λογιστές ή αστυνομικοί αντιδρώντας στην απόφαση του υπουργείου Υγείας που τους υποχρεώνει να ενημερώνουν τους ασθενείς για τα φθηνότερα γενόσημα φάρμακα και να τους ζητούν να υπογράψουν σε ειδικό πλαίσιο της ΗΔΙΚΑ, εάν επιλέξουν ακριβότερο φάρμακο για τη θεραπεία τους, ότι το επέλεξαν με δική τους βούληση. 

Συγκεκριμένα αναφέρουν:

Για μια ακόμη φορά η πολιτεία βάζει τους φαρμακοποιούς να «βγάλουν τα κάστανα από την φωτιά» με αποφάσεις που τους υποχρεώνουν να ενεργούν  ως λογιστές, ή ως αστυνομικοί στην πιο ακραία  περίπτωση.

Οι φαρμακοποιοί είναι πλήρως αντίθετοι με τις οδηγίες της τελευταίας υπουργικής απόφασης σύμφωνα με την οποία ο φαρμακοποιός θα πρέπει να υποχρεώνει τον ασθενή να υπογράφει δήλωση ότι επιθυμεί να λάβει το ακριβότερο φάρμακο!

Μάλιστα ο φαρμακοποιός θα ελέγχεται και θα του επιβάλλονται κυρώσεις σύμφωνα με τα δεδομένα, που γενικώς και απροσδιορίστως θα επεξεργάζεται ο ΕΟΠΥΥ.

Η ΑΕΣΠ είτε ως συνδικαλιστική  παράταξη είτε μέσα από την συμμετοχή της στην διοίκηση  του ΠΦΣ έχει επανειλημμένα διακηρύξει ότι το Φάρμακο δεν είναι κοινό αγαθό και η μόνη λύση βρίσκεται στην αύξηση  της Φαρμακευτικής  Δαπάνης.

Η ανακύκλωση μέτρων, περικοπών και ανεφάρμοστων αποφάσεων δεν προσφέρει τίποτα στην φαρμακευτική περίθαλψη παρά επιτείνει  το πρόβλημα.

 

Πηγή: iatrikostypos.com

Μπορεί επίσης να σας αρέσει