Αρχική Επαγγελματικά Κατάρρευση της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης

Κατάρρευση της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης

από admin

Λουκέτο σε εκατοντάδες ιατρεία φέρνει η υποχρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, ζητά την άμεση χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ, ο οποίος βρίσκεται, κατά ομολογία πλέον της διοίκησής του, ένα βήμα πριν από την κατάρρευση, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος, να τιναχθεί στον αέρα, τόσο η πρωτοβάθμια όσο και η δευτεροβάθμια περίθαλψη.

Την ίδια ώρα, με λουκέτο απειλούνται εκατοντάδες συμβεβλημένα ιατρεία και εργαστήρια που αντιμετωπίζουν πλέον σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης. Ο ΕΟΠΥΥ έχει να καταβάλει τις οφειλές του, από τον περασμένο Μάρτιο ενώ χρωστάει το 10% των οφειλών, για τα έτη 2012, 2013 και 2014.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης τονίζει ότι:

«Ο ΕΟΠΥΥ έχει στα ταμεία του, μαύρη τρύπα η οποία ξεπερνά το 1,5 δις ευρώ καθώς τα ασφαλιστικά ταμεία, δεν του αποδίδουν τις εισφορές υγείας, τις οποίες εισπράττουν. Είχαμε καταγγείλει από την πρώτη στιγμή, την προχειρότητα με την οποία δημιουργήθηκε ο Φορέας και είχαμε προβλέψει ότι είναι θνησιγενής -ένας γίγαντας που στηρίχθηκε σε πήλινα πόδια-.Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε και σήμερα ο ΕΟΠΥΥ καταρρέει με οφειλές που ξεπερνούν το 1,26 δις ευρώ ενώ εξακολουθεί να υποχρηματοδοτείται. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η υποχρηματοδότηση του Φορέα και η παρακράτηση των εισφορών υγείας από τα ασφαλιστικά ταμεία είναι μια απαράδεκτη πρακτική καθώς η υγεία είναι το ύψιστο κοινωνικό αγαθό που η πολιτεία οφείλει να παρέχει στους πολίτες της».

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                   ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει