Αρχική Επαγγελματικά ΙΣΑ: Σε οριακή κατάσταση τα νοσοκομεία λόγω της έλλειψης κονδυλίων

ΙΣΑ: Σε οριακή κατάσταση τα νοσοκομεία λόγω της έλλειψης κονδυλίων

από editor

Την άμεση διασφάλιση της απρόσκοπτης χρηματοδότησης των Δημόσιων νοσοκομείων τα οποία λειτουργούν οριακά και κινδυνεύουν να καταρρεύσουν ζητά από το υπουργείο Υγείας ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Σύμφωνα με τον ΙΣΑ, οι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων υπολείπονται κατά πολύ των πραγματικών τους αναγκών και κάθε περαιτέρω περικοπή απειλεί να τινάξει στον αέρα το σύστημα υγείας .H εξάντληση των αποθεματικών των νοσοκομείων για τις πληρωμές του Μαρτίου δεν επαρκεί για να καλυφθούν οι ανάγκες ενώ δημιουργεί περαιτέρω προβλήματα .

Ήδη, τονίζει ο Ιατρικός Σύλλογος, τα περισσότερα νοσοκομεία αντιμετωπίζουν αυτό το μήνα πρόβλημα στην εξόφληση των προμηθευτών, ενώ οι ελλείψεις στα απαραίτητα υλικά αυξάνονται καθημερινά, καθιστώντας αδύνατη την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου.

Επιπρόσθετα παραμένουν απλήρωτες οι τακτικές εφημερίες, από το Δεκέμβριο του 2014 , οδηγώντας στην οικονομική εξαθλίωση, το ιατρικό προσωπικό που σηκώνει το βάρος και στηρίζει αυτή την δύσκολη περίοδο το σύστημα.

Ο ΙΣΑ ζητά από την πολιτική ηγεσία να διασφαλίσει άμεσα τα απαραίτητα κονδύλια, για να πληρωθούν οι εφημερίες και να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των Δημόσιων νοσοκομείων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει