Αρχική Επαγγελματικά Δικαιώθηκε ο ΙΣΑ για τη ρύθμιση των οφειλών claw back και rebate

Δικαιώθηκε ο ΙΣΑ για τη ρύθμιση των οφειλών claw back και rebate

από editor

Γ.Πατούλης: «Παραμένουμε στις επάλξεις για να εξασφαλίσουμε την οικονομική επιβίωση και την επαγγελματική αξιοπρέπεια των ιατρών της Αθήνας»

Μία σημαντική νίκη πέτυχε ο ΙΣΑ στις δίκαιες διεκδικήσεις του. Μετά από συνεχείς προσπάθειες και διαβουλεύσεις με τους αρμόδιους φορείς, τόσο του Προέδρου του ΙΣΑ. Γ. Πατούλη όσο και του Συντονιστικού Οργάνου των ιδιωτικών Φορέων ΠΦΥ, δημοσιεύθηκε στο Φ.Ε.Κ. Β’ 4613/19-10-2020 (για το Φ.Ε.Κ. πατήστε εδώ) η απόφαση για ρύθμιση των ανείσπρακτων οφειλών claw back και rebate για τα έτη 2013-2019.

Η συγκεκριμένη απόφαση προβλέπει την ένταξη των ανείσπρακτων οφειλών claw back και rebate σε ρύθμιση η οποία ανέρχεται σε 120 μηνιαίες δόσεις και με ελάχιστο ποσό μηνιαίας δόσης τα 150,00 ευρώ.

Η καταβολή της μηνιαίας δόσης θα γίνεται είτε με συμψηφισμό αν ο οφειλέτης είναι συμβεβλημένος πάροχος με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. είτε με ηλεκτρονική καταβολή με την χρήση μοναδικού κωδικού πληρωμής αν ο οφειλέτης δεν είναι πλέον συμβεβλημένος με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Η υποβολή της αίτησης για ένταξη στην ρύθμιση έχει καταληκτική ημερομηνία την 30η Νοεμβρίου 2020 και με την ένταξη στην ρύθμιση οι οφειλές απαλλάσσονται από προσαυξήσεις και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής.

Αυτό που πρέπει να τονιστεί είναι ότι ο πολύμηνος αγώνας μας δικαιώθηκε αφού επετεύχθη η ρύθμιση των παλαιών οφειλών σε 120 δόσεις ενώ παράλληλα μειώσαμε και το ελάχιστο ποσό μηνιαίας δόσης στα 150,00 ευρώ.

Παρ’ όλα αυτά οι προσπάθειες του ΙΣΑ συνεχίζονται καθώς στην επικείμενη συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Σκυλακάκη θα απαιτήσει την περαιτέρω μείωση του ποσοστού claw back για το 2020, με τελικό στόχο την οριστική εξάλειψη του, αλλά και την μεγαλύτερη οικονομική στήριξη των παρόχων υγείας και ιδιαίτερα των ιατρείων και ιατρικών εταιρειών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στο τεράστιο βάρος που επωμίζονται εν μέσω της πανδημίας του covid-19.

«Ο ιατρικός κόσμος στήριξε με αυταπάρνηση τον ασθενή και το σύστημα υγείας μέσα στην μεγάλη υγειονομική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα. Η πολιτεία οφείλει να παρέχει ένα δίκαιο πλαίσιο και συνθήκες που επιτρέπουν την οικονομική επιβίωση των ιατρών. Πετύχαμε πολλά το τελευταίο διάστημα ωστόσο συνεχίζουμε τον αγώνα για τα δίκαια αιτήματα των μελών μας», τονίζει ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΣΑ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει