Αρχική Επαγγελματικά Διευκρινήσεις Βορίδη για τις προσλήψεις γιατρών – Έρχονται αλλαγές στο ωράριο εργασίας

Διευκρινήσεις Βορίδη για τις προσλήψεις γιατρών – Έρχονται αλλαγές στο ωράριο εργασίας

από admin

Διευκρινήσεις για τις προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, το κόστος της φαρμακευτικής κάλυψης των ανασφάλιστων και τις πιθανές αλλαγές στο ωράριο εργασίας των γιατρών, έδωσε ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης.

Οι προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, το κόστος της φαρμακευτικής κάλυψης των ανασφάλιστων και οι πιθανές αλλαγές στο ωράριο των γιατρών, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνέντευξης που έδωσε την Τρίτη σε δημοσιογράφους ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης.

Όσον αφορά τις προσλήψεις, είπε ότι από τις 2.950 που αφορούν νοσηλευτικό προσωπικό, οι 2.800 θα γίνουν σε χρονικό βάθος εξαμήνου καθώς θα πρέπει να περάσουν από το ΑΣΕΠ. Πάντως διευκρίνισε ότι κάποιοι νοσηλευτές θα προσληφθούν άμεσα, όπως και περίπου 370 γιατροί.

Ο Μ. Βορίδης επιβεβαίωσε ότι έχει ανοίξει ο διάλογος με τους γιατρούς για το ωράριο εργασίας τους, καθώς θα πρέπει να ακολουθηθεί ό,τι συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη. Η προτεινόμενη λύση καταργεί τις εφημερίες και καθορίζει τρεις εναλλασσόμενες βάρδιες εργασίας μέσα σε ένα 48ωρο, όπως συμβαίνει με τους νοσηλευτές.

Όσον αφορά το θέμα των ανασφάλιστων, ο υπουργός Υγείας διευκρίνισε ότι το κόστος της ιατροφαρμακευτικής τους περίθαλψης για το δεύτερο εξάμηνο του 2014 έχει προϋπολογιστεί στα 100 εκατ. ευρώ και εντάσσεται στην ήδη προϋπολογισμένη, για την Υγεία, δαπάνη των 2,09 δισ. ευρώ για το τρέχον έτος.

Επίσης, τόνισε ότι τα 340 εκατ. ευρώ κόστους που αναφέρονται στην κοινή υπουργική απόφαση αφορούν ετήσια πρόβλεψη από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

ΠΗΓΗ: in.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει