Αρχική Επαγγελματικά Αγορά αναλώσιμων από φαρμακεία με καταβολή του ποσού συμμετοχής

Αγορά αναλώσιμων από φαρμακεία με καταβολή του ποσού συμμετοχής

από admin

Ο ΠΦΣ ξεκίνησε καμπάνια προκειμένου οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ να ενημερωθούν ότι μπορούν να αγοράζουν ιατροτεχνολογικά προϊόντα με την ίδια διαδικασία που ισχύει για τα φάρμακα.

Καμπάνια για τη χορήγηση αναλώσιμων ιατροτεχνολογικών προϊόντων και από τα ιδιωτικά φαρμακεία ξεκίνησε τα τελευταία 24ωρα ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος. Στόχος είναι να ενημερωθούν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ για τη δυνατότητα που έχουν να αγοράζουν ιατροτεχνολογικά προϊόντα, όπως αναλώσιμα διαβήτη, ορθοπεδικά υλικά, αναπνευστικές συσκευές, επιθέματα και προϊόντα ειδικής διατροφής και από τα φαρμακεία με την ίδια διαδικασία που ισχύει για τα φάρμακα: καταβάλλοντας δηλαδή μόνον το ποσό της συμμετοχή τους στη δαπάνη. Στο διαφημιστικό σποτ, που έχει ανεβεί σε διάφορες ιστοσελίδες στο Διαδίκτυο και αναμένεται να μεταδοθεί –το ηχητικό– σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος εστιάζει στο ότι μόνο στα φαρμακεία υπάρχει επιστήμονας φαρμακοποιός που γνωρίζει τις ανάγκες του πολίτη, που μπορεί να προμηθεύσει τα προϊόντα αυτά και παράλληλα θα εκπαιδεύσει τον πολίτη στην ορθή χρήση τους.

Υπενθυμίζεται ότι η δυνατότητα χορήγησης ιατροτεχνολογικών προϊόντων στους ασφαλισμένους με την ίδια διαδικασία των φαρμάκων υπάρχει από τις αρχές του έτους, καθώς ο ΕΟΠΥΥ επέκτεινε τη σύμβαση που είχε με τα ιδιωτικά φαρμακεία και στα υλικά αυτά. Έως το τέλος του 2016, οι ασφαλισμένοι που ήθελαν να προμηθευθούν αυτά τα υλικά, είτε από τα φαρμακεία είτε από τις ίδιες τις εταιρείες που τα προμηθεύονταν, συνήθως καλούνταν να προπληρώσουν το σύνολο της δαπάνης και εν συνεχεία να καταθέσουν δικαιολογητικά για να αποζημιωθούν από τις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ. Η αναμονή προκειμένου να αποζημιωθούν από τον ΕΟΠΥΥ κυμαινόταν, ανάλογα με την Περιφερειακή Διεύθυνση στην οποία απευθύνονταν, από τους τρεις μήνες έως και τον χρόνο. Εκτός από τα φαρμακεία, ο ΕΟΠΥΥ προχώρησε στην υπογραφή συμβάσεων και με τις εταιρείες που τα διαθέτουν. Τουλάχιστον έως την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου ο οργανισμός είχε υπογράψει συμβάσεις με περισσότερες από 800 εταιρείες που εμπορεύονται ιατροτεχνολογικά προϊόντα.

Πηγή: kathimerini.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει