Αρχική Χωρίς κατηγορία Παράταση στη θητεία επικουρικών γιατρών και προσωπικού δίνει το Υπ. Υγείας

Παράταση στη θητεία επικουρικών γιατρών και προσωπικού δίνει το Υπ. Υγείας

από admin

Την παράταση της θητείας των επικουρικών γιατρών και του λοιπού επικουρικού προσωπικού αποφάσισε το Υπουργείο Υγείας, σε μία προσπάθεια να μην δημιουργηθούν περαιτέρω προβλήματα από την έλλειψη προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της χώρας.

Η θητεία των εργαζόμενων λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2015 και μετά την παρέμβαση της Αριστοτέλους θα παραταθεί μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2016 και σύμφωνα με τον υπουργό, κ. Α.Ξανθό “με τις παρεμβάσεις αυτές διασφαλίζεται έμπρακτα η λειτουργική σταθεροποίηση του ΕΣΥ και η στήριξη της δημόσιας περίθαλψης που για την Κυβέρνηση αποτελεί πολιτική προτεραιότητα”.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται και η διαδικασία διορισμού επιπλέον 550 επικουρικών γιατρών τις επόμενες μέρες με βάση τις προτεραιότητες των νοσοκομείων και των ΥΠΕ, ενώ διερευνάται και η δυνατότητα κάλυψης άλλων 585 θέσεων επικουρικού μη ιατρικού προσωπικού.

Υπενθυμίζεται ότι έχουν ήδη προκηρυχθεί 985 θέσεις μόνιμου προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ ενώ θα ακολουθήσει δεύτερη δέσμη 2.440 προσλήψεων οι οποίες θα αφορούν θέσεις όλων των ειδικοτήτων (γιατροί, νοσηλευτές, και λοιπό παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό).

Μπορεί επίσης να σας αρέσει