Αρχική Επαγγελματικά Όλη η απόφαση για τα νέα όρια συνταγογράφησης και τους στόχους για τα γενόσημα

Όλη η απόφαση για τα νέα όρια συνταγογράφησης και τους στόχους για τα γενόσημα

από editor

Τα νέα όρια συνταγογράφησης ανά ειδικότητα και περιοχή, καθώς και τους στόχους χορήγησης γενόσημων φαρμάκων ανά γιατρό, ορίζει υπουργική απόφαση που υπέγραψε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής και δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Σύμφωνα με την απόφαση, ο στόχος που έχει ο κάθε γιατρός στη χορήγηση γενόσημων φαρμάκων έχει προκύψει από τη στατιστική επεξεργασία των δεδομένων συνταγογράφησης του έτους 2014 με βάση τη διαθεσιμότητα των γενοσήμων και τις καταναλώσεις εντός κάθε θεραπευτικής κατηγοριας.

Η απόφαση αυτή αφορά κάθε γιατρό που συνταγογραφεί για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ και του γνωστοποιούνται μέσω του συστήματος της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης (ΗΔΙΚΑ).

Αν ο γιατρός δεν πετύχει το στόχο για τρεις συνεχόμενους μήνες και εμφανίζει υστέρηση σε ποσοστό 5%, τότε θα καλείται από τον ΕΟΠΥΥ να δικαιολογήσει τη συνταγογράφησή του.

Με την ίδια απόφαση, καθορίζονται τα όρια στη φαρμακευτική δαπάνη κάθε γιατρού ανάλογα με την ειδικότητα, τον αριθμό των ασθενών, την περιφερειακή ενότητα της χώρας όπου έχει έδρα και το μήνα του έτους.

Τα όρια αυτά έχουν προκύψει από την στατιστική επεξεργασία των δεδομένων από την έκδοση των συνταγών του προηγούμενου έτους.

Ως επανειλημμένη υπέρβαση ορίζεται η υπέρβαση των ορίων, σε ποσοστό άνω του 20% αθροιστικά για τρεις συνεχόμενους μήνες.

Δείτε όλη την υπουργική απόφαση.

Πηγή: http://www.ygeia360.gr/

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει