Αρχική Φορολογικά ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ- ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ 2

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ- ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ 2

από admin

Υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων Ε9 για διορθώσεις (Φ.Α.Π.) ετών 2011, 2012, 2013

  (από την επιστημονική ομάδα της Doskaris&Partnersgroup)

  Διαθέσιμη είναι από σήμερα 17/10/2013 η εφαρμογή για την διόρθωση των εκκαθαριστικών σημειωμάτων Φ.Α.Π. 2011,2012 και 2013, μέσω της  πλατφόρμας υποβολής Ε9.

  Στην εφαρμογή οι φορολογούμενοι μπορούν να επιλέξουν όποια από τα τρία έτη θέλουν να διορθώσουν και στην συνέχεια να επιλέξουν την δημιουργία τροποποιητικής δήλωσης για την διόρθωση των ακινήτων (και των δύο πινάκων).

 Αρχικά, η εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα για διορθώσεις μόνο σε όσους έχουν εκδοθεί χρεωστικά εκκαθαριστικά Φ.Α.Π.

Τις επόμενες ημέρες όμως που θα εκδοθούν και τα μηδενικά εκκαθαριστικά θα μπορούν πλέον όλοι οι φορολογούμενοι να προβούν σε διορθώσεις.

Στην αρχική σελίδα της εφαρμογής για την ηλεκτρονική υποβολή Ε9, εμφανίζεται στα αριστεράτο πεδίο «Διαθέσιμες Ενέργειες» και από κάτω ο σύνδεσμος         «Δημιουργία τροποποιητικής δήλωσης της ΠΟΛ 1225/2012 (1188/2013)». Εκεί δίνεται η δυνατότητα για μεταβολές στα στοιχεία του εντύπου Ε9.

Κατά την οριστικοποίηση της κάθε δήλωσης Ε9 που δημιουργεί ο χρήστης υπάρχει και ένα νέο πεδίο “Αιτιολογία τροποποίησης”,  που είναι υποχρεωτικό να συμπληρωθεί για να γνωστοποιηθεί στην υπηρεσία ο λόγος που γίνεται η τροποποιητική δήλωση Ε9.

Πριν την τελική οριστικοποίηση της δήλωσης ένα νέο μήνυμα εμφανίζεται στην οθόνη το οποίο αναφέρει:

“Έχετε επιλέξει οριστική υποβολή τροποποιητικής δήλωσης Ε9 για το έτος 2012. Οι διορθώσεις στις οποίες έχετε προβεί, θα πρέπει να απεικονίζουν την ορθή περιουσιακή σας εικόνα, γιατί σε περίπτωση ανακρίβειας θα επιβληθούν κυρώσεις.”

Μετά την οριστικοποίηση της δήλωσης ο φορολογούμενος ενημερώνεται με ένα νέο μήνυμα και μάλιστα του δίνεται η δυνατότητα να μεταφέρει την τροποποιητική δήλωση Ε9 και στο επόμενο έτος εάν θέλει να τροποποιήσει και αυτό .

Εφιστούμε την προσοχή όσον αφορά τις προθεσμίες διότι το τετράμηνο που επιτρέπονται οι τροποποιήσεις (από την ημερομηνία έκδοσης των εκκαθαριστικών  των Φ.Α.Π. 2011 και 2012) λήγει μέσα στον Νοέμβριο..!!!

 

 

 Η επιστημονική ομάδα της Doskaris&Partnersgroup

   Έρμου 18, Πλ.Συντάγματος, Αθήνα

Τηλ. 210-3312255, 22980-24441

e-mail : doskaristeam@yahoo.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει