Αρχική Επαγγελματικά Τι προτείνει η ΝΔ για την υγεία

Τι προτείνει η ΝΔ για την υγεία

από admin

Το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για ένα αποκεντρωμένο σύστημα υγείας που θα περιλαμβάνει δεκατρείς «μικρούς υπουργούς Υγείας», έναν ανά καλλικρατική περιφέρεια, περιέγραψε ο τομεάρχης του κόμματος, Βασίλης Οικονόμου, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Δέσμευση».

 

«Τις επτά υγειονομικές περιφέρειες θα τις αναπτύξουμε σε 13 περιφέρειες, σύμφωνα με τον Καλλικράτη. Όλη η διάρθρωση της υγείας θα είναι σε επίπεδο περιφέρειας. Μιλάμε για 13 μικρούς “υπουργούς υγείας” που θα ελέγχουν τις προμήθειες στα νοσοκομεία, τη διαχείριση φαρμάκων και το προσωπικό. Η μορφή διοίκησης θα είναι ο διοικητής, ο αναπληρωτής διοικητής για την πρωτοβάθμια υγεία και ο αναπληρωτής διοικητής της ψυχικής υγείας» ανέφερε ο κ. Οικονόμου απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Όσον αφορά τον σχεδιασμό της ΝΔ για την πρωτοβάθμια υγεία, ο τομεάρχης υγείας έκανε λόγο για «σύμπραξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, αξιοποιώντας τον ΕΟΠΥΥ» ώστε να εδραιωθεί ο θεσμός του οικογενειακού γιατρού, ενώ τη βάση της πρωτοβάθμιας υγείας θα αποτελούν οι γενικοί γιατροί, οι παθολόγοι και οι παιδίατροι.

Τέλος, αναφερόμενος στον τουρισμό υγείας, ο κ. Οικονόμου επισήμανε πως στόχος είναι τα διακρατικά συμβόλαια με ασφαλιστικούς φορείς του εξωτερικού και η πιστοποίηση των σχετικών δομών ώστε σε διάστημα 3-4 ετών να επιτευχθούν έσοδα της τάξης των 400 εκ. ευρώ και σε βάθος δεκαετίας 2 δις ευρώ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει