Αρχική Επαγγελματικά Τα νέα πρόσωπα σε Υπουργείο Υγείας και ΕΟΠΥΥ

Τα νέα πρόσωπα σε Υπουργείο Υγείας και ΕΟΠΥΥ

από editor

Ριζικές αλλαγές σε πρόσωπα θα υπάρξουν μέσα στις προσεχείς ημέρες στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, καθώς και των εποπτευόμενων από αυτό φορείς και οργανισμούς.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ήδη η θέση του παραιτηθέντος γενικού γραμματέα, κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη έχει δόθεί στον κ. Γιάννη Μπασκόζο, ένα πρόσωπο ευρύτερης αποδοχής από τον ιατρικό κόσμο, ως εκλεγμένος αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, αλλά και με μετριοπαθείς και συναινετικές προτάσεις.

Την ίδια ώρα, ο κ. Σπύρος Κοκκινάκης αναλαμβάνει πιθανότατα τα καθήκοντα της παραιτηθήσας γγ Δημόσιας Υγείας, κας Χριστίνας Παπανικολάου, η οποία μάλιστα να υπενθυμίσουμε είχε παραμείνει στη θέση αυτή από τον Ιούλιο του 2012, παρά τις πολλαπλές αλλαγές ηγεσίας.

Ο κ. Κοκκινάκης λέγεται πως αποτελεί προσωπική επιλογή του κ. Κουρουμπλή μιας και οι δύο άνδρες είχαν συνεργαστεί και στο παρελθόν, όταν ο νυν υπουργός Υγείας βρισκόταν στη θέση του γενικού γραμματέα Πρόνοιας επί υπουργίας Κώστα Γείτονα.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, το μέλλον του ΕΟΠΥΥ μετά την προφορική παραίτηση του Προέδρου του, κ. Δημήτρη Κοντού, αν και επίσημες ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν την ερχόμενη εβδομάδα από το γραφείο του κ. Τσίπρα, πηγές αναφέρουν πως συζητείται έντονα το όνομα του κ. Οδυσσέα Βουδούρη για την Προεδρία.

Ο κ. Βουδούρης είναι γιατρός και μάλιστα με έντονη ανθρωπιστική δράση. Υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος των Γιατρών του Κόσμου και Πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα. Επίσης έχει λάβει μέρος σε 19 ανθρωπιστικές αποστολές, μεταξύ των οποίων και εκείνων σε Παλαιστίνη, Κόσοβο, Σομαλία, Αφγανιστάν, Πακιστάν και Ρουάντα.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει