Αρχική Επαγγελματικά Τα βιογραφικά των δύο Κρητικών στο “τιμόνι” του ΥΥΚΑ

Τα βιογραφικά των δύο Κρητικών στο “τιμόνι” του ΥΥΚΑ

από admin

Δύο Κρητικοί, γιατροί και με συμμετοχή στην προηγούμενη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ επελέγησαν από τον κ. Τσίπρα στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Ανδρέας Ξανθός και Παύλος Πολάκης, με καταγωγή από το Ρέθυμνο και τα Χανιά αντίστοιχα, έχουν υπηρετήσει επί μακρόν σε δημόσιες δομές υγείας, γνωρίζοντας σε βάθος τα προβλήματα και τις αδυναμίες του ΕΣΥ. Κι από τις νέες τους θέσεις – μένει να δούμε φυσικά τον τρόπο μετά την ανακοίνωση των αρμοδιοτήτων- θα κληθούν να επιλύσουν ακριβώς αυτά τα προβληματα, υπό το…άγρυπνο βλέμμα φυσικά των δανειστών μας.

Το βιογραφικό του Ανδρέα Ξανθού 

Ο κ. Ξανθός είναι γιατρός, μικροβιολόγος. Εξελέγη πρώτη φορά βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, τον Ιούνιο του 2012 και ήταν αναπληρωτής υπουργός Υγείας στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.

Έχει διατελέσει επί σειρά ετών Πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Νομού Ρεθύμνου, αλλά και Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Ρεθύμνου του ΣΥΝ και μέλος της ΚΠΕ. Επίσης, συμμετείχε στις Νομαρχιακές εκλογές του 2006 με την Εναλλακτική Κίνηση Πολιτών και στις βουλευτικές εκλογές του 2009 ως υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ.

Tον Οκτώβριο του 2010 ήταν υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης στο νομό Ρεθύμνου με τον συνδιασμό Ριζοσπαστική Συνεργασία Κρήτης με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Γεώργιο Σταθάκη.

 

Το βιογραφικό του Παύλου Πολάκη

Ο κ. Πολάκης είναι Γενικός χειρουργός εντατικολόγος. Από το 2000 ασκεί τη χειρουργική και τη ΜΕΘ στην Αθήνα και τα Χανιά, ενώ με τον ανασχηματισμό της  17ς Ιουλίου ορίστηκε Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Διετέλεσε μέλος ΔΣ του συλλόγου φοιτητών Ιατρικής «Γρ. Λαμπράκης», μέλος του ΚΣ της ΕΦΕΕ, μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ και της ΟΕΝΓΕ, πρόεδρος των γιατρών του Κρατικού Νίκαιας, μέλος του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά με την παράταξη ΑΡΣΙ.

Εκλέχθηκε δήμαρχος Σφακίων με την «Αγωνιστική Δημοτική Συνεργασία Σφακίων» το 2010 και το 2014. Εντάχθηκε στην ΚΝΕ το 1983, απ’ όπου αποχώρησε το 1989 και εντάχθηκε στο ΝΑΡ έως το 2010. Το 2012 εντάχθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ. Εκλέγεται πρώτη φορά βουλευτής Χανίων στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 με τον ΣΥΡΙΖΑ.

 

Πηγή: stogiatro.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει