Αρχική Επαγγελματικά Ταφόπλακα για τους γιατρούς και τους ελεύθερους επαγγελματίες, οι αυξήσεις εισφορών που προβλέπονται στο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό

Ταφόπλακα για τους γιατρούς και τους ελεύθερους επαγγελματίες, οι αυξήσεις εισφορών που προβλέπονται στο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό

από admin

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καταγγέλλει τις διατάξεις που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο, για το ασφαλιστικό καθώς αποτελούν ταφόπλακα, για χιλιάδες ιατρούς ελεύθερους επαγγελματίες. Η κυβέρνηση δίνει πλέον τη χαριστική βολή στον ιατρικό κόσμο που μαστίζεται από την ανεργία την μετανάστευση και την υποαπασχόληση.

Σύμφωνα με τις εν λόγω διατάξεις, οι εισφορές πλέον θα καθορίζονται με ποσοστά επί του μηνιαίου εισοδήματος, του ελεύθερου επαγγελματία, με βάση το προηγούμενο φορολογικό έτος ή με βάση την καθαρή αξία των παρεχόμενων υπηρεσιών του τρέχοντος έτους, όπως θα προκύπτει από τα φορολογικά στοιχεία.

Αναλυτικά τα ποσοστά που προβλέπονται είναι 20% για τον κλάδο της σύνταξης, 6,95% για τον κλάδο υγείας και 7,5% για την επικουρική ασφάλιση. Επιπροσθέτως ορίζεται κατώτατο και ανώτατο όριο εισφορών ανάλογα με τον προβλεπόμενο κατώτατο μισθό, δηλαδή οι μηνιαίες εισφορές του ελεύθερου επαγγελματία δεν μπορεί να είναι κάτω από τα 158 ευρώ και πάνω από τα 1580 ευρώ.

Είναι πλέον κατανοητό ότι τα νέα μέτρα στο ασφαλιστικό, σε συνδυασμό με την αύξηση της φορολογίας από 26% σε 29%, η προκαταβολή φόρου 75% έως 100%, το τέλος επιτηδεύματος, η εισφορά αλληλεγγύης και μια σειρά άλλων μέτρων όπως claw back και rebate, υποτιμολόγηση ιατρικών πράξεων και καθυστέρηση πληρωμών από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ οδηγούν τους ιατρούς στον οικονομικό και κοινωνικό αφανισμό.

Ο Ι.Σ.Α. έχει έρθει ήδη σε επαφή με άλλους επιστημονικούς και επαγγελματικούς συλλόγους, για να συντονίσουν ένα κοινό μέτωπο αντίστασης.

Θα δώσουμε μάχη ενάντια στην νέα φοροεισπρακτική λαίλαπα που ετοιμάζει η κυβέρνηση.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                   ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει