Αρχική Επαγγελματικά Συνεχίζεται η απεργία του ΕΟΠΥΥ – Συνεδριάζουν οι γιατροί της Αττικής

Συνεχίζεται η απεργία του ΕΟΠΥΥ – Συνεδριάζουν οι γιατροί της Αττικής

από admin

Συνεχίζεται η απεργία του ΕΟΠΥΥ - Συνεδριάζουν οι γιατροί της ΑττικήςΣε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση του γενικού συμβουλίου των γιατρών του ΕΟΠΥΥ στην Αττική, εν μέσω πιέσεων εκ μέρους του υπουργείου Υγείας ώστε να ληφθεί απόφαση για ματαίωση των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ ζητούν να μην εφαρμοστεί το πρόγραμμα διαθεσιμότητας/απολύσεων, ενώ το υπουργείο θα δημοσιοποιήσει την Παρασκευή τα πρώτα στοιχεία για την αξιολόγηση των ειδικοτήτων που θα παραμείνουν στην πρωτοβάθμια περίθαλψη.

Με προηγούμενη απόφασή τους, οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ έχουν εξαγγείλει απεργία έως τις 9 Δεκεμβρίου.

Η απόφαση για συνέχιση ή μη των απεργιακών κινητοποίησεων των γιατρών του ΕΟΠΥΥ λαμβάνεται υπό την πίεση που ασκούν οι διαρροές περί «λουκέτου» στον ΕΟΠΥΥ, εάν οι γιατροί δεν σταματήσουν την απεργία τους.

Η υφυπουργός Υγείας Ζέττα Μακρή μιλώντας στο Mega την Κυριακή υποστήριξε ότι δεν έχει ληφθεί απόφαση για ξαφνικό θάνατο στον ΕΟΠΥΥ.

«Τυχαίνει αγοραστής υπηρεσιών ο ΕΟΠΥΥ αλλά δεν σημαίνει αυτό ούτε ξαφνικό θάνατο ούτε απαραίτητα απολύσεις. Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας ενοποιείται, διοικητικά θα είναι ενιαία και οι γιατροί αυτοί θα παρέχουν στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα εάν και εφόσον η ειδικότητά τους, οι γνώσεις τους και η διάθεσή τους είναι σε αυτήν.

»Σε ό,τι αφορά γιατρούς που η ειδικότητά τους δεν είναι στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα, όπως είναι οι πλαστικοί όπως είναι οι χειρουργοί, μετά από την χαρτογράφηση και των αναγκών του ΕΣΥ θα ληφθεί οριστική απόφαση που θα τοποθετηθούν» τόνισε η κ. Μακρή.

Η κ. Μακρή επισήμανε ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν μετά την αξιολόγηση, λέγοντας: «Όταν τελειώσει και η χαρτογράφηση τότε θα ληφθούν αποφάσεις οι οποίες θα αφορούν σε ειδικότερες λεπτομέρειες. Στις 6 Δεκεμβρίου τελειώνει η αξιολόγηση και εν συνεχεία θα ληφθούν οι αποφάσεις».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Δευτέρας, η κ. Μακρή τόνισε: «Κακώς είναι κλειστά τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ, όταν είμαστε σε φάση διαλόγου και κάκιστα λειτουργούν το απόγευμα τα ιδιωτικά τους ιατρεία».

Από την πλευρά του, απευθυνόμενος προς την κ. Μακρή, ο πρόεδρος των γιατρών του ΕΟΠΥΥ Παναγιώτης Ψυχάρης επισήμανε: «Μέχρι χθες το πρωί, διαδίδατε στην κοινή γνώμη ότι θα κλείσετε τον ΕΟΠΥΥ».

Από την πλευρά της, η κ. Μακρή απάντησε: «Κάνετε λάθος. Αναπαράγετε και εσείς ανακρίβειες».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει