Αρχική Επαγγελματικά ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΛΕΓΚΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ (Ι.Ε.Ε)

ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΛΕΓΚΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ (Ι.Ε.Ε)

από admin

Αγαπητοί συνάδελφοι,

 

      Μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις των επαγγελματικών και συλλογικών μας φορέων έχει γίνει τελική συμφωνία με τις Ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες (Ι.Ε.Ε) στην οικονομική τους προσφορά που είναι 0,45% πλέον ΦΠΑ επί του συνόλου της δαπάνης που έχει καταθέσει έκαστος πάροχος Υγείας στον ΕΟΠΥΥ για το 2013. Επειδή υπάρχει ενδεχόμενο να  υπάρξουν συζητήσεις μεταξύ ομάδων παρόχων ή ενώσεων και Ι.Ε.Ε, με αντικείμενο την ελάττωση του ποσοστού και προς διασφάλιση των συμφερόντων των μελών μας, ζητήσαμε  να συμπεριληφθεί στην σύμβαση παράγραφος που να αναφέρει ότι αν  δοθεί χαμηλότερη τιμή από την ΙΕΕ  από αυτήν που μας εδόθη σε άλλο πάροχο Υγείας νομικό ή φυσικό πρόσωπο ή επαγγελματική ένωση ,σύλλογο ή ομοσπονδία αυτό να ισχύει και για εμάς αναδρομικά.

      Στην ανωτέρω πρόταση μας απάντησαν θετικά μέχρι στιγμής οι 3 από τις Ι.Ε.Ε και με τις οποίες προχωράμε άμεσα σε υπογραφή της σύμβασης. Μετά την υπογραφή θα σας κοινοποιηθούν και οι λεπτομέρειες των συμβάσεων, βάσει των οποίων έκαστος από εμάς θα επιλέξει με ποια Ι.Ε.Ε θέλει να συμβληθεί. Αυτό θα γίνει με την αποστολή Υπεύθυνης δήλωσης προσχώρησης στην σύμβαση ,της Ι.Ε.Ε που θα επιλέξει κάθε πάροχος και που θα πρέπει να θεωρηθεί για το γνήσιο της υπογραφής  και την οποία θα αποστείλετε αρχικά με FAX στο 210-9916854. Την πρωτότυπη πρέπει να την αποστείλετε ταχυδρομικά στην Διεύθυνση Χαρ.Τικούπη 12 & Καρνεάδου 1 Ηλιούπολη, Τ.Κ 16346 υπ’ όψιν κ.Πατσουράκου Φωτίου ή να την προσκομίσετε ατομικά στην ίδια διεύθυνση. Μετά τα ανωτέρω  η Ένωση θα ενημερώσει την αντίστοιχη Ι.Ε.Ε για να ξεκινήσει ο έλεγχος.

      Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι η αποδοχή του ελέγχου και η υπογραφή των συμβάσεων με τις Ι.Ε.Ε δεν σημαίνει ότι συμφωνούμε ότι είναι δίκαιος και λογικός αυτός ο έλεγχος, που θεωρούμε ότι πρέπει μεν να γίνει, αλλά από την πολιτεία και εξολοκλήρου από τις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ, χωρίς να επιβαρύνεται στο ελάχιστο ο πάροχος Υγείας, όπως εξάλλου έχουμε καταγγείλει μαζί με άλλους φορείς.     Η οποιαδήποτε καθυστέρηση όμως θα σημαίνει καθυστέρηση στις περαιτέρω πληρωμές ληξιπρόθεσμων και τρεχουσών οφειλών του ΕΟΠΥΥ και των πρώην ασφαλιστικών ταμείων που συνέστησαν τον ΕΟΠΥΥ που αυτό θα σημαίνει πολλαπλάσιο κόστος για τους Ιατρούς και κατά περίπτωση οικονομική αδυναμία επιβίωσης τους.

       Λόγω του ανωτέρω εκβιαστικού διλλήματος και θέλοντας να βοηθήσουμε τα μέλη μας υποχρεωνόμαστε να υπογράψουμε τις συμβάσεις μέσω της Ένωσης μας, δεδομένου ότι μας ζητήθηκε από τις Ι.Ε.Ε να γίνουν συλλογικά, για να αποφευχθεί η μεγάλη καθυστέρηση υπογραφής ατομικών συμβάσεων για χιλιάδες Ιατρούς που παράλληλα  θα σήμαινε και επιπλέον κόστος για τους Ιατρούς λόγω της ατομικής σύμβασης.

 

Παρακαλούμε επίσης όπως τακτοποιήσετε παράλληλα την ετήσια συνδρομή σας στην Ένωση.

Για πληροφορίες επικοινωνήστε: 210-9924980, 210-9959181, 210-9913520 με την κ. Τανή Ελένη & κ. Κωνσταντίνου Δέσποινα.

 

 

 

Εκ του Δ.Σ. της Ένωσης Π.Ε.ΠΦΥ-ΕΟΠΥΥ

 

 

         O  Αντιπρόεδρος                                               Ο  Γεν. Γραμματέας

 

     Φώτιος Πατσουράκος                                          Γρηγόριος  Φούσας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει