Αρχική Επαγγελματικά Στον “αέρα” και πάλι ο διαγωνισμός για τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ

Στον “αέρα” και πάλι ο διαγωνισμός για τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ

από editor

Ατελέσφορος είναι ο διαγωνισμός που έχει ξεκινήσει από το 2012(!) για τα 90 ασθενοφόρα καθώς το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΚΑΒ αποφάσισε να «μπλοκάρει» τις διαδικασίες με αποτέλεσμα να εκπνεύσει η προθεσμία του ΕΣΠΑ.

Ειδικότερα, το ΔΣ αποφάσισε την ακύρωση του διαγωνισμού, παραπέμποντας το θέμα στην Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων, με το σκεπτικό να επιτραπεί η περαιτέρω διαπραγμάτευση με τη CITROEN και τη FIAT για τη μείωση της τελικής τιμής.

Όπως υποστηρίζει το Σωματείο Ιατρών ΕΚΑΒ, κύκλοι της Διοίκησης αναφέρουν πως οι ημερομηνίες ούτως ή άλλως είχαν εκπνεύσει, έτσι που και να υπήρχε θετική απόφαση του ΔΣ, ο διαγωνισμός δεν θα μπορούσε να ολοκληρωθεί εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας, δηλαδή μέχρι τις 31/12/2015.

Ως εκ τούτου, ο δρόμος της διαπραγμάτευσης είναι μάλλον αναπόφευκτος. Για την έναρξή της, όμως, συντρέχουν ορισμένες προϋποθέσεις και συγκεκριμένα:

1. να δοθεί έγκριση από την αρμόδια αρχή του αιτήματος για διαπραγμάτευση και

2. να γίνει δεκτό από την Ευρωπαϊκή Ένωση μία ακόμα παράταση του ΕΣΠΑ που χρηματοδοτεί την προμήθεια.

Το Σωματείο Ιατρών προειδοποιεί ωστόσο πως το ΕΚΑΒ δεν έχει την πολυτέλεια να παραμείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς ασθενοφόρα ενώ δηλώνει ότι προκειμένου να διαφυλάξει  τα συμφέροντα του ΕΚΑΒ, δε θα διστάσει να στραφεί νομικά εναντίον παντός υπευθύνου σε περίπτωση που ο διαγωνισμός αποτύχει.

 

Πηγή: stogiatro.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει