Αρχική Επαγγελματικά Στην Αθήνα η Συνδιάσκεψη των Προέδρων των Ευρωπαϊκών Φαρμακευτικών Συλλόγων. Ποιά η ατζέντα της συνάντησης

Στην Αθήνα η Συνδιάσκεψη των Προέδρων των Ευρωπαϊκών Φαρμακευτικών Συλλόγων. Ποιά η ατζέντα της συνάντησης

από admin

Η 1η Συνδιάσκεψη των Προέδρων των Ευρωπαϊκών Φαρμακευτικών Συλλόγων πραγματοποιείται στις 5 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα. Στην σημαντική εκδήλωση αναμένεται να συμμετέχουν 31 εκπρόσωποι από την ηγεσία των Φαρμακευτικών Συλλόγων 20 ευρωπαϊκών χωρών. Την προηγούμενη μέρα της διοργάνωσης, την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου, το προεδρείο του ΠΦΣ με την συμμετοχή επιφανών ξένων προσκεκλημένων, θα συναντηθούν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας  κ. Προκόπη Παυλόπουλο.

Στόχος της συνάντησης – στην οποία μεταξύ θα τιμήσουν ο Πρόεδρος του Πανευρωπαϊκού Συνδικαλιστικού Οργάνου των Ευρωπαίων Φαρμακοποιών (PGEU), κ. Darrag O΄ Loughlin- είναι η ενημέρωση των ελλήνων φαρμακοποιών για τις εξελίξεις στην Ευρώπη, αλλά και των ευρωπαίων για τα όσα συμβαίνουν στην χώρα μας  και την υιοθέτηση κοινή γραμμής δράσης – στήριξης του φαρμακείου και του επιστημονικού ρόλου του φαρμακοποιού.

Στην ατζέντα της συνάντησης υπάρχουν θέματα για τα οποία ο ΠΦΣ έχει δηλώσει πως αποτελούν “κόκκινη γραμμή” για τον κλάδο, μεταξύ των οποίων το ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων, καθώς και ο ρόλος των φαρμακείων για τον ασθενή στα κλειστά συστήματα υγείας, το παράλληλο εμπόριο, πώληση εξ αποστάσεως και ίντερνετ κλπ.

“Τα σημερινά προβλήματα του κλάδου που γνωρίζουμε όλοι, δεν αποτελούν εσωτερικό πρόβλημα της χώρας αλλά ανάγονται σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και αυτό θέλουμε να αναδείξουμε. Παρακολουθούμε στενά και  με έκδηλη ανησυχία την πορεία της φαρμακευτικής περίθαλψης σε ολόκληρη  την Ε.Ε., καθώς  έχει βρεθεί στη δίνη εξελίξεων που την επηρεάζουν δραματικά:  η  γήρανση του Ευρωπαϊκού πληθυσμού, το ραγδαία αυξανόμενο  μεταναστευτικό  ρεύμα, οι εκτεταμένες αλλαγές στην κουλτούρα της κοινωνικής πρόνοιας, και η κρίση αξιών είναι μερικές από αυτές τις εξελίξεις. Παράλληλα, η οικονομική κρίση και η ύφεση δημιουργούν νέες αναπτυξιακές λογικές στον τομέα της Υγείας, που κυριαρχούνται από το πνεύμα ενός άκρατου ανταγωνισμού και μιας στρεβλής αντίληψης ” φιλελευθεροποίησης”  της αγοράς μας” τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΦΣ, Κωνσταντίνος Λουράντος. 

Οι εργασίες της διοργάνωσης θα μεταδοθούν  διαδικτυακά μέσα από το ιστότοπο του ΠΦΣ , www.pfs.gr.

 

Πηγη: stogiatro.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει