Αρχική Επαγγελματικά Πώς μπορώ να εκτυπώσω το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ έτους 2015;

Πώς μπορώ να εκτυπώσω το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ έτους 2015;

από admin

Η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ, από το Υπουργείο Οικονομικών έχει ξεκινήσει και πρόκειται άμεσα να ολοκληρωθεί. Ως γνωστόν πλέον εκκαθαριστικά δεν αποστέλλονται στον φορολογούμενο. Συνεπώς ο φορολογούμενος με τους κωδικούς του θα πρέπει να μπει στο Taxis, να βρει και να εκτυπώσει την εκκαθάριση (ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΙΑΙΟΥ ΦΟΡΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ – ΠΡΑΞΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΦΟΡΟΥ ν. 4223/2013), καθώς και την λίστα πληρωμής δόσεων, με την αντίστοιχη ταυτότητα οφειλής, (ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΦΟΡΟΥ).

Ο φόρος αυτός πληρώνεται σε έως 5 μηνιαίες δόσεις, με πρώτη δόση την 30/10/2015 και οι επόμενες έως την τελευταία εργάσιμη του κάθε μήνα που ακολουθεί.

Η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ, γίνεται βάσει των δικαιωμάτων που καταγράφονται στο Ε9 του φορολογούμενου.

 

Μια πιο αναλυτική – προσέγγισή μας

Πως μπορώ να εκτυπώσω το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ έτους 2015;

Για να εκτυπώσετε το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ καθώς και την ειδοποίηση πληρωμής φόρου – ταυτότητα οφειλής, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα :

  • Στο internet πληκτρολογούμε τη διεύθυνση www.gsis.gr
  • Επιλέγουμε το πλαίσιο που αναγράφει «Υπηρεσίες προς Πολίτες».
  • Στη συνέχεια πατάμε τον σύνδεσμό «Υποβολή Δηλώσεων Στοιχείων Ακινήτων (Ε9)» και επιλέγουμε το link «Δήλωση Στοιχείων Ακινήτων (Ε9)».
  • Στην επόμενη σελίδα που θα ανοίξει, πληκτρολογούμε τους κωδικούς που χρησιμοποιούμε για τις εφαρμογές του taxis (Όνομα χρήστη και Κωδικό πρόσβασης) και κάνουμε είσοδο στην εφαρμογή.
  • Στην επόμενη σελίδα που ανοίγει εμφανίζεται ο τίτλος «Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Περιουσιολογίου» όπου στα αριστερά υπάρχει μία λίστα που αναφέρει στο τέλος της «Εκτυπώσεις».
  • Επιλέγουμε «Εκτύπωση Ειδοποίησης πληρωμής φόρου (σε αρχείο .pdf)» για να εμφανιστεί το έντυπο με τα στοιχεία του οφειλέτη, τα στοιχεία οφειλής, το συνολικό ποσό, καθώς και τις δόσεις του ΕΝΦΙΑ. Σε αυτό αναγράφεται και η ταυτότητα οφειλής. Με αυτή θα πραγματοποιείτε τις πληρωμές σας μέσω τράπεζας είτε εξοφλήσετε το φόρο σε δόσεις (για την πληρωμή της κάθε δόσης η ταυτότητα είναι η ίδια), είτε τον εξοφλήσετε ολικά.
  • Επίσης αν θέλουμε να δούμε αναλυτικά τα ακίνητα στα οποία αντιστοιχεί ο φόρος πατάμε «Εκτύπωση εκκαθαριστικού τελευταίας εκκαθάρισης για το έτος 2015 (σε αρχείο .pdf)».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει