Αρχική Εκλαϊκευμένα Πρόληψη των ρυτίδων με ελαιόλαδο

Πρόληψη των ρυτίδων με ελαιόλαδο

από editor

Το πολύτιμο ελαιόλαδο χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες ως προϊόν ομορφιάς.

Λέγεται ότι η Κλεοπάτρα άλειφε το δέρμα της με ελαιόλαδο, ενώ η 60χρονη σήμερα Yazemeenah Rossi, διάσημο πρώην μοντέλο, υποστηρίζει ότι διατηρεί τη λάμψη της χάρη σε αυτό.

«Το ελαιόλαδο χρησιμοποιείται για την περιποίηση του δέρματος από τα αρχαία χρόνια, χάρη στην ενυδατική του δράση και επειδή τρέφει το δέρμα», δηλώνει η Δρ Καλλιόπη Δώδου, Λέκτορας Φαρμακευτικής και επικεφαλής του προγράμματος Κοσμητικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο του Σάντερλαντ.

Σύμφωνα με την ειδικό, η πρακτική αυτή είναι απολύτως δικαιολογημένη από βιολογικής άποψης.

Η εξωτερική στιβάδα του δέρματος, εξηγεί η Δρ Δώδου, αποτελεί λιπόφιλο φραγμό που προστατεύει το δέρμα από το εξωτερικό περιβάλλον και παράλληλα ελέγχει την απώλεια υγρασίας από βαθύτερες στιβάδες. Έτσι, η εφαρμογή λιπαρών ουσιών στο δέρμα αποτρέπει την απώλεια υγρασίας, ενώ ταυτόχρονα επιτρέπει τη «συσσώρευση» υγρασίας στο δέρμα. Με άλλα λόγια, ένα προϊόν όπως το ελαιόλαδο ενυδατώνει βαθιά, με αποτέλεσμα να προλαμβάνει την εμφάνιση ρυτίδων και άλλων σημαδιών γήρανσης.

bigstock Olive Oil 12572756

Το ελαιόλαδο, κυρίως το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, είναι πλούσιο σε λιποδιαλυτή βιταμίνη Ε, η οποία έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση και προστατεύει το δέρμα από βλάβες που προκαλεί η περιβαλλοντική ρύπανση. Επίσης, το ελαιόλαδο απορροφάται με ευκολία από το λιπόφιλο φραγμό του δέρματος.

Η Δρ Δώδου αναφέρει ότι τα οφέλη που προκύπτουν από τη χρήση του ελαιόλαδου ως προϊόν ομορφιάς εξαρτώνται από τον προϋπάρχοντα βαθμό γήρανσης του δέρματος, τα επίπεδα ενυδάτωσής του αλλά και το βαθμό ευαισθησίας του. «Θα είναι πιο αποτελεσματικό ως μέτρο πρόληψης της γήρανσης του δέρματος παρά ως μέτρο αντιμετώπισής της», υπογραμμίζει η ειδικός.

Η Δρ Δώδου συνιστά εφαρμογή το βράδυ και όχι τις πρωινές ώρες, καθώς το ελαιόλαδο δεν περιέχει συστατικά που προστατεύουν από την ηλιακή ακτινοβολία.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει