Αρχική Επαγγελματικά ΠΙΣ: Απόρριψη του προσχεδίου για το ασφαλιστικό από τους επιστημονικούς φορείς

ΠΙΣ: Απόρριψη του προσχεδίου για το ασφαλιστικό από τους επιστημονικούς φορείς

από admin
Αθήνα, 12.1.2016

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Απόρριψη του προσχεδίου για το ασφαλιστικό από τους επιστημονικούς φορείς

Την έντονη διαφωνία τους με τις ρυθμίσεις που περιλαμβάνει το προσχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό διατύπωσαν οι Πρόεδροι των Επιστημονικών Φορέων στη συνάντηση της Δευτέρας, στην οποία συμμετείχε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.

Συγκεκριμένα, στην κοινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών αποφασίστηκε ομόφωνα να απορριφθεί με έντονο, ανεπιφύλακτο και κατηγορηματικό τρόπο το προσχέδιο νόμου της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, όπως αυτό είδε το φως της δημοσιότητας.

Οι Πρόεδροι των Επιστημονικών Φορέων κατήγγειλαν, μεταξύ άλλων, ότι δεν έγινε η οφειλόμενη στοιχειώδης προηγούμενη συζήτηση με τους κοινωνικούς φορείς. Οι επιστημονικοί φορείς αποφάσισαν κοινές δράσεις και κινητοποιήσεις.

Την Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου, ο Πρόεδρος του ΠΙΣ κ. Μιχαήλ Βλασταράκος θα συναντηθεί με τον Υπουργό Εργασίας κ. Γιώργο Κατρούγκαλο. Ακολούθως, την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου.

Το προεδρείο του Π.Ι.Σ. θα εισηγηθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου να συγκληθεί εκτάκτως η Ολομέλεια των Προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας προς το τέλος της επόμενης εβδομάδος.

Επίσης, επίκειται η Γενική Συνέλευση του Π.Ι.Σ η οποία έχει προσδιοριστεί για τις 6 Φεβρουαρίου 2016.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Π.Ι.Σ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει