Αρχική Επαγγελματικά ΠΙΣ: Άμεση υπογραφή νέων συμβάσεων προς τους παρ. υγείας, χωρίς καθυστερήσεις

ΠΙΣ: Άμεση υπογραφή νέων συμβάσεων προς τους παρ. υγείας, χωρίς καθυστερήσεις

από admin

Αθήνα, 3 Απριλίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: Άμεση υπογραφή των νέων συμβάσεων προς τους παρόχους υγείας, χωρίς καθυστερήσεις

Παρέκκλιση θέσεων των αρμοδίων του ΕΟΠΥΥ από τις κατευθυντήριες θέσεις τις οποίες υπαγόρευσε η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας κατά την συνάντηση της Παρασκευής 28.3.2014 στο Υπουργείο Υγείας, διαπίστωσε η Πανελλήνια Επιτροπή Ιατρικής Διαπραγμάτευσης, η οποία συνεδρίασε την Τετάρτη 2 Απριλίου, μετά από πρόσκληση του Προέδρου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, κ. Μιχάλη Βλασταράκου.

Η Επιτροπή αποφάσισε και ζήτησε άμεσες συναντήσεις με τον Διοικητή του ΕΟΠΥΥ και την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, οι οποίες θα πρέπει να ολοκληρωθούν τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις, τη στιγμή που ο χρόνος είναι αφόρητα πιεστικός.

Επανεβεβαιώθησαν οι θέσεις της Επιτροπής:

–          Εθνική Συλλογική Σύμβαση με τον Π.Ι.Σ. και τους κατά τόπους Ιατρικούς Συλλόγους

–          Κλειστός προϋπολογισμός, με δωδεκατημόρια

–          Διαχωρισμός προϋπολογισμού σε ξεχωριστούς κωδικούς κατά πράξεις και ειδικότητα

–          Άμεση πιλοτική εφαρμογή των συλλογικών συμβάσεων

–          Διαγνωστικά και θεραπευτικά πρωτόκολλα με άμεση εφαρμογή

–          Πλαφόν και στην εκτέλεση των διαγνωστικών εξετάσεων, αλλά και έλεγχος «κόφτης» στην παραγωγή των εξετάσεων μέσω των πρωτοκόλλων

–          Ηλεκτρονική κάρτα υγείας ασθενούς για καταγραφή υπηρεσιών

–          Εξόφληση ληξιπρόθεσμων και τρεχουσών οφειλών χωρίς καθυστέρηση, μέσα από χρονοδιάγραμμα

Η συνάντηση  με τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ ορίσθηκε για την Παρασκευή 4.4.2014 και ώρα 14.00 και με τον Υπουργό Υγείας και τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας για την Δευτέρα 7.4.2014  και ώρα 12.00 το μεσημέρι, ώστε να υπάρξουν άμεσες λύσεις χωρίς καθυστερήσεις και παρελκυστική τακτική, ώστε να μην οδηγηθούμε σε μονόδρομες αποφάσεις, με κινητοποιήσεις και κλείσιμο των εργαστηρίων.

Θα πρέπει επιτέλους να κατανοήσουμε όλοι φορείς και η Πολιτεία, ότι οι συζητήσεις έχουν τα όριά τους, οι χρονοτριβές και καθυστερήσεις οδηγούν σε αδυναμίες και ταλαιπωρίες με τελικό αποτέλεσμα την αδυναμία λειτουργίας των μικρομεσαίων εργαστηρίων, προς όφελος βέβαια των μεγάλων επιχειρήσεων υγείας.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και η Πανελλήνια Επιτροπή Διαπραγμάτευσης  θα κάνουν όλες τις ενέργειες από την πλευρά τους, ώστε να καταλήξουμε σε θετικά αποτελέσματα. Ας κάνουν και οι υπεύθυνοι τις ανάλογες κινήσεις.

Οι στιγμές απαιτούν λύσεις και αποτελέσματα.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Π.Ι.Σ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει