Αρχική Επαγγελματικά «Πάγωμα» των διορισμών των γιατρών στο ΕΣΥ καταγγέλλει ο ΙΣΑ

«Πάγωμα» των διορισμών των γιατρών στο ΕΣΥ καταγγέλλει ο ΙΣΑ

από editor

Το πάγωμα των διορισμών τους στο Ε.Σ.Υ. καταγγέλλουν πολλοί ιατροί στη Νομική Υπηρεσία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Όπως αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση ο ΙΣΑ, «οι ιατροί αυτοί, αν και είχαν κριθεί από το Συμβούλιο Κρίσεων και επρόκειτο να διοριστούν, θα παραμείνουν εκτός του Εθνικού Συστήματος Υγείας, έως ότου επανακριθούν, καθότι ως εισηγητές για κρίση είχαν οριστεί Συντονιστές Διευθυντές κατά παράβαση των διατάξεων του Ν.3754/2009».

«Πρέπει να επισημανθεί ότι οι ιατροί ενημερώθηκαν σχετικά ύστερα από την δημοσιοποίηση της με αριθμ. πρωτ. Α2α/Γ.Π.73072 με θέμα «Διευκρινίσεις σχετικά με τη συγκρότηση Συμβουλίων για πλήρωση θέσεων ιατρών κλάδου Ε.Σ.Υ», προσθέτει.

Ο ΙΣΑ καταγγέλλει την προχειρότητα αυτή με την οποία το Υπουργείο Υγείας οργάνωσε την όλη διαδικασία, η οποία μέσα στην εποχή της κρίσης που καταρρέουν τα Δημόσια Νοσοκομεία, λόγω έλλειψης σε ιατρικό προσωπικό, έρχεται να σταθεί τροχοπέδη στην στελέχωση του Ε.Σ.Υ.

Καλεί επίσης την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, όπως ΑΜΕΣΑ αποκαταστήσει το σοβαρό αυτό ζήτημα επαναλαμβάνοντας άμεσα τις κρίσεις, ώστε να καλυφθούν οι ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό, οι οποίες είναι τεράστιες, διαφυλάσσοντας τη δημόσια υγεία.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει