Αρχική Επαγγελματικά Ο ΙΣΑ κατέθεσε τις προτάσεις του στη δημόσια διαβούλευση του Νομοσχεδίου για τo ασφαλιστικό

Ο ΙΣΑ κατέθεσε τις προτάσεις του στη δημόσια διαβούλευση του Νομοσχεδίου για τo ασφαλιστικό

από editor

Με γνώμονα ένα ευνοϊκότερο και δικαιότερο σύστημα για τους ασφαλισμένους, εργαζόμενους αυτοαπασχολούμενους και συνταξιούχους, κατατέθηκαν οι προτάσεις της Επιτροπής του Ασφαλιστικού του ΙΣΑ στη δημόσια διαβούλευση του Νομοσχεδίου για την Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση, μετά από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου.
Πρέπει να επισημανθεί ότι η θέση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών διαχρονικά και προς όλες τις κυβερνήσεις είναι η διασφάλιση των δικαιωμάτων των ασφαλισμένων και η δίκαιη αντιμετώπιση τους είτε είναι εργαζόμενοι είτε είναι συνταξιούχοι.


Όπως εκφράσαμε την πλήρη αντίθεση μας στον τρόπο υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών των αυτοαπασχολούμενων στον προηγούμενο νόμο και στα χαμηλά ποσοστά αναπλήρωσης για τις συντάξεις, θέσεις για τις οποίες τελικά δικαιωθήκαμε, έτσι και τώρα καταθέτουμε τις προτάσεις μας για τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης, ειδικά για όσους εργάζονται πάνω από 40 χρόνια, για τις εκπτώσεις στους νέους ασφαλισμένους, για πλήρη κατάργηση του ποσοστού 30% της περικοπής των συντάξεων για όσους είναι συνταξιούχοι και παράλληλα συνεχίζουν να εργάζονται, μέτρο που πλήττει ειδικά τον ιατρικό κλάδο.
Πάγια θέση μας είναι ότι καμία σύνταξη δεν πρέπει να μειωθεί και προς αυτή τη κατεύθυνση πρέπει να κινηθεί και ο αρμόδιος υπουργός.
Πρόκειται για ένα σημαντικό θέμα για το οποίο ο ΙΣΑ διατυπώνει τις ενστάσεις του. Επίσης ο ΙΣΑ διατυπώνει τις θέσεις του για τα άρθρα που αφορούν την ανταποδοτική σύνταξη και τις εισφορές επικουρικής ασφάλισης.
Επισυνάπτονται οι προτάσεις της Επιτροπής του ΙΣΑ για το Ασφαλιστικό νομοσχέδιο που κατατέθηκαν στη δημόσια διαβούλευση.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΣΑ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει